Abans d’aquest cap de setmana ja s’haurà posat en funcionament el sistema de control fotogràfic en alguns punts del municipi. Les càmeres estan situades en semàfors i sancionaran els conductors que passin el semàfor en vermell. Segons el pressupost municipal 2015, l’equip de govern preveu recaptar un mínim de 500.000 euros en concepte de multes només aquest any.

Segons informa el gabinet de premsa de l’Ajuntament, la Policia Local va establir quatre punts on considera necessari instal·lar aquest sistema perquè hi ha una aglomeració i pas de vehicles que no respecten les normes de circulació i que “produeixen molèsties i greus problemes de seguretat als vianants”. Aquests quatre punts que marquen els agents coincideixen, casualment, amb zones on els veïns ja els havien sol·licitat en reiterades ocasions.

Es dóna la circumstància que veïns de Corró d’Avall i de Bellavista han demanat al govern municipal mesures de seguretat viària. En el primer cas, s’ha sol·licitat un pas de vianants a l’encreuament del carrer Rafael Alberti amb el passeig de la Calma; i en el segon, un badem reductor de la velocitat a la cantonada dels carrers Girona i Extremadura. Cap d’aquestes demandes han estat ateses, ja que no es consideren necessàries.

LA COL·LOCACIÓ DE LES CÀMERES

Les càmeres s’han col·locat a dues cruïlles de Corró d’Avall (entre el carrer del Pont i la carretera de Ribes; i entre la carretera de Ribes i la carretera de Cànoves) i a l’avinguda de Catalunya de Llerona. Properament també se n’instal·laran a la travessera de Corró d’Amunt. A banda de sancionar infraccions, les càmeres permetran obtenir imatges de l’estat del trànsit, generar estadístiques de mobilitat o aconseguir dades que ajudin la Policia Local en tasques de seguretat ciutadana.

Al carrer del Pont (Corró d’Avall), les càmeres als semàfors regulen l’entrada dels vehicles a la rotonda de Can Mònic venint de Canovelles. També s’hi ha instal·lat un nou màstil amb càmeres que des del centre de la rotonda controlaran els vehicles que surten de la rotonda i avancen en direcció al carrer del Pont i Canovelles. El semàfor només es posa vermell si alguna persona l’acciona per travessar. A la carretera de Ribes, en canvi, el semàfor va alterant fases per donar pas a tots els sentits.

A Llerona els semàfors es posaran en vermell en funció de la velocitat dels vehicles.

CORRÓ D’AMUNT

A Corró d’Amunt també s’hi preveu posar control fotogràfic, però encara no s’hi ha instal·lat. L’Ajuntament col·locarà dos semàfors, un a l’alçada de l’entrada del camí de Can Suquet i un altre a l’alçada del restaurant Quatre Llunes, que també disposaran de dues càmeres.

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.