Les Franqueses entrega la Medalla d’Honor a Marcel Camps

Ahir dimecres, 16 de desembre, va ser un dia molt feliç per a l’empresari franquesí Marcel Camps i Bellonch, ja que al vespre l’Ajuntament de les Franqueses li va fer entrega de la Medalla d’Honor del municipi, “un homenatge per haver dedicat els seus esforços a millorar la vida dels seus conciutadans i conciutadanes”.

Marcel Camps, durant en el seu discurs. (Foto: Ajuntament)

Marcel Camps, durant en el seu discurs. (Foto: Ajuntament)

Camps va néixer el 1937 a Granollers. El 1960, però, ja va fer cap a les Franqueses, ja que hi va conèixer la seva futura dona, Eulàlia Pou, amb qui es casaria al cap de dos anys. El 1965 va fundar l’empresa ElectroSae, ara coneguda com a ElectroCamps, amb seu a la plaça de l’Escorxador, empresa que encara dirigeix amb els seus fills, David i Sílvia.

L’any 1991 va rebre de mans de l’aleshores president de la Generalitat, Jordi Pujol, la Medalla i la Placa President Macià pel seu esperit emprenedor i la seva constància en el món empresarial.

Però a banda del món laboral, Camps va ser, des de la seva arribada a les Franqueses, partícip del teixit associatiu del municipi, contribuint a la seva diversitat i pluralitat. Així, el 1967 va formar part de la junta fundadora del Casal Parroquial de Corró d’Avall i també va implicar-se amb la junta de la Germandat de Sant Sebastià i de Sant Antoni Abat, que es dedicava a auxiliar les persones més necessitades.

En l’àmbit esportiu va contribuir a la creació del Club Futbol Les Franqueses, amb el qual encara col·labora, amb, entre d’altres accions, el patrocini des de fa 35 anys del torneig de futbol que porta el nom de la seva empresa. Juntament amb l’esport, el col·lectiu de les persones grans també ha rebut l’atenció i el suport de Camps. No en va, va ser un dels patrons fundadors en la constitució de la Fundació Privada de les Franqueses per a la Gent Gran el 2001, entitat que va aconseguir un dels projectes més ambiciosos del municipi: la construcció de la Residència Les Franqueses, que aquest estiu ha celebrat 10 anys d’existència.

Però Marcel Camps també es va implicar directament en la gestió política del municipi, ja que entre 1969 i 1978 va ser primer tinent d’alcalde i regidor de les àrees d’Hisenda, Urbanisme i Esports de l’Ajuntament de les Franqueses.

En el seu parlament, Marcel Camps va dedicar paraules d’agraïment als membres del consistori, “tot i que no he fet mai res amb l’objectiu de rebre un reconeixement, sempre he cregut que el que he fet no era extraordinari, sinó que formava part del camí ordinari de la vida, del que ha de ser”, va dir.

També va dir que tot el que ha fet no es pot fer sol i que ha tingut la sort de comptar amb un bon equip en tots els àmbits de la vida, “a l’empresa, a la família i també a les entitats on he col·laborat”. En aquest aspecte va voler recordar expressament Antonio Bosque i Lluís Rams, “sense els quals hauria estat impossible la construcció de la residència”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *