Les Franqueses finalitza les obres del pàrquing de l’estació de Bellavista

Han finalitzat les obres de condicionament de l’aparcament públic situat entre l’estació de tren de Bellavista i la passarel·la que travessa les vies a l’alçada de la plaça de la Malagarba. Aquesta actuació, que ha anat a càrrec de l’Ajuntament de les Franqueses, és conseqüència del conveni que va signar el consistori amb Adif al mes d’abril pel qual aquest darrer cedia al primer la gestió d’aquest espai fins a finals de 2018 amb l’opció d’una pròrroga. 

Vista general del pàrquing des del pont de Bellavista. (Foto: Ajuntament)

Vista general del pàrquing des del pont de Bellavista. (Foto: Ajuntament)

Després de les obres, el nou aparcament disposa de 280 places per a vehicles lleugers, 100 de les quals estan reservades als usuaris i usuàries de Renfe. També se n’hi han reservat nou per a persones amb mobilitat reduïda i se n’han habilitat diverses per a motos i bicicletes.

Entre les actuacions realitzades destaquen l’arranjament de l’actual rampa per a vianants, que tenia l’accés tancat des de feia mesos, i la creació d’un nou accés per a vianants al final del pàrquing, a la plaça de la Malagarba, que connecta l’aparcament amb els ascensors que s’estan acabant de construir al costat de la passarel·la que travessa les vies fins al carrer d’Aragó.

També s’ha eliminat la tanca del carrer de la Via del Ferrocarril, que s’ha substituït per una de més baixa que només delimita l’espai però no n’impedeix l’accés, i hi ha construït dos accessos més per al trànsit rodat, un d’entrada a l’alçada del carrer de Pere el Gran i un de sortida al final de l’aparcament, al davant del túnel de rentat. L’antic accés al pàrquing s’ha mantingut però s’han tret les barreres metàl·liques que hi havia.

Les obres han costat 59.178 euros (IVA inclòs) i s’han finançat a través de dues subvencions, una del Pla de Barris i una altra de la Diputació.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *