Signatura 1

Moment de la signatura.

Sense haver fet públics encara els beneficis que comportarà per a les Franqueses la construcció del futur Centre de Tecnificació de Natació Sincronitzada (CTNS) que promou el Club Natació Granollers (CNG), Francesc Colomé, i el president de l’entitat esportiva, Josep M. Mas, van signar dijous, un protocol d’intencions per formalitzar un conveni de cessió dels terrenys on s’ha d’ubicar l’equipament. El CNG vol construir el complex en uns terrenys situats al polígon del sector N, entre la carretera de Cardedeu i la ronda Nord.

QUIN ÉS EL BENEFICI REAL PER A LES FRANQUESES?

La signatura del conveni mostra la disposició de les dues parts a treballar conjuntament perquè la cessió d’aquests terrenys de domini públic sigui un fet. El contracte haurà d’establir un termini concessional suficient per a l’amortització de les inversions, així com fórmules de participació de l’Ajuntament en els rendiments de l’actuació. El futur contracte també haurà d’incloure que el nom de les Franqueses del Vallès figuri de forma destacada en la marca i les comunicacions del complex, però més enllà d’això no ha trascendit quin benefici real tindrà el municipi i els seus ciutadans.

L'alcalde va estar acompanyat de diversos regidors de l'equip de govern CiU-PSC. (Foto: Ajuntament)

L’alcalde va estar acompanyat de diversos regidors de l’equip de govern CiU-PSC. (Fotos: Ajuntament)

Francesc Colomé, que estava acompanyat de diversos regidors del govern municipal, va dir que l’acte de dijous era un pas més perquè el Centre de Tecnificació de Natació Sincronitzada sigui una realitat. “Tot just acabem d’aprovar el pla parcial del sector i encara queden uns mesos perquè s’aprovi el pla de reparcel·lació, però pensem que abans de finals d’any podrà estar a punt i fins i tot ja s’hi podrà posar la primera pedra”, va afegir.

Es dóna la circumstància que l’alcalde ja ha compromès els terrenys, abans fins i tots de saber quins correspondran a l’Ajuntament de resultes del procés de reparcel·lació.

Per la seva part, Josep M. Mas va agrair les facilitats que l’Ajuntament de les Franqueses està posant perquè el projecte tiri endavant i va avançar que en les properes setmanes el club estarà en disposició d’anunciar el tancament d’un acord amb una empresa que aportarà 4 milions d’euros, gairebé el 40% del cost total del complex. “Amb aquesta important inversió i amb el suport que ens està donant l’Ajuntament de les Franqueses creiem que ja ha arribat el moment de posar a la venda les accions que havíem previst, ja que els petits inversors podran comprovar que aquest projecte és seriós”, va afegir.

UN CENTRE MULTIFUNCIONAL

El CTNS serà un gran complex de 13.000 m2 de superfície que tindrà piscina d’entrenaments, piscina de competició amb grades amb capacitat per a 1.400 persones que podrà acollir campionats internacionals i una residència per a esportistes. També tindrà una piscina i un trampolí de 30 metres d’altura per fer-hi salts i serveis adreçats a la població en general com ara fitnes, espai wellness, pistes de pàdel, busseig, ludoteca, restaurant, així com un aparcament per a autocaravanes.

Els detractors d’aquest projecte consideren que la construcció del complex esportiu perjudicarà les instal·lacions municipals i opinen que, en lloc de centrar-se tant a beneficiar clubs externs, l’equip de govern s’hauria de preocupar més per millorar les condicions dels locals. “Els equipaments locals estan patint la manca absoluta d’atenció, mentre dediquen tota la seva atenció a beneficiar entitats de fora”, critiquen.

One Response

  1. J Montgè

    Un cop més, una actuació de Colomé que o no sap o no vol explicar. Quin benefici reporta als ciutadans de les Franqueses aquest pacte, que pel que sembla corre pressa deixar ben lligat abans d’eleccions?
    S’estan produint, per part de Francesc Colomé (empleat de l’Ajuntament de Granollers en excedència), una sèrie d’accions que sembla vagin encaminades a una dependència total de l’Ajuntament de Granollers: terrenys per al CNG sense saber en quines condicions, taxis, transports públics, televisió local, etc. que als franquesins només els està reportant despesa i escàs o nul benefici.
    A les properes eleccions municipals hi haurà dos candidats directament relacionats amb l’Ajuntament de Granollers: un el mateix Colomé de CiU i un altre, Corchado, del PSC, avui a les ordres de Mayoral. El futur de les Franqueses és ser un barri de Granollers? Tal com van les coses, i si les urnes no ho impedeixen el 24 de maig, sembla que sí.

    Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.