Imatge de l'assemblea.

Imatge de l’assemblea (Foto: LFI).

Les Franqueses Imagina (LFI) ha iniciat la seva precampanya. Dissabte passat va fer la primera de les accions organitzant una assemblea oberta per tal d’aconseguir la implicació dels veïns en la política que es fa al municipi i rebre les seves aportacions al programa marc.

L’assemblea es va dividir en quatre blocs: Situació actual de l’Ajuntament, Equilibri social, Territori i desenvolupament urbanístic, i Reptes de futur. Al voltant de cada un dels temes es va originar un debat amb opinions confrontades.

Al voltant de la situació actual de l’Ajuntament es va arribar a la conclusió que aquest “està molt endeutat i això dificulta la gestió dels recursos en el futur”, per la qual cosa “s’ha de canviar el sistema d’impostos perquè pagui qui més té” i cal apostar per la “transparència en la gestió municipal i més participació dels veïns i veïnes”.

En el punt dedicat a l’equilibri social, les conclusions van ser que baixar els impostos no és una mesura progressista, sinó “tot el contrari”, que és necessari optimitzar i mancomunar recursos amb els municipis veïns i que “la nova pobresa és estructural i no disminuirà en el futur, per això, cal canviar la concepció de la política social i les persones que la gestionen”.

Pel que fa a territori i desenvolupament urbanístic, l’assemblea va concloure que, fins ara, el territori estava ben diferenciat i que l’ajuntament ha començat a barrejar els usos, com ara en el cas del sector N, i que l’època de territori=creixement s’ha acabat: “Ara és l’hora de definir prioritats i consolidar el que tenim a mig fer”, diuen des de la formació.

I per últim, sobre els reptes de futur, LFI considera que els veïns han de prendre consciència i participar, ja que així “aconseguiran que les accions polítiques siguin millors”. Per a la formació, el treball a les escoles pot millorar la governança, ja que el futur és dels joves. “Un país té futur si és capaç d’educar”.

L’assemblea va ser tancada pel president, Josep Flores, animant a tots els assistents a participar en el debat del Programa Marc que a partir del dia 16 s’obrirà a tota la ciutadania.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.