L’Associació de Participació i Debat Polític Les Franqueses Imagina, presentarà el proper 2 de desembre el web Observatori Ciutadà Municipal (OCM) de les Franqueses del Vallès. L’acte tindrà lloc al Centre d’Arts i Noves Tecnologies Can Font de Corró d’Avall, a les 19.30 hores.

Un Observatori Ciutadà Municipal és un espai obert, organitzat i autogestionat. L’associació el considera una eina útil per a l’impuls d’auditories ciutadanes municipals, perquè potencien que la ciutadania tingui control especialment en temes pressupostaris i de deute públic. L’entitat explica que l’OCM permetrà interactuar de manera pública amb l’administració, que facilita un procés de participació ciutadana per avaluar i qüestionar els comptes públics de l’Ajuntament.

L’Observatori Municipal de les Franqueses pretén ser una eina que posi a l’abast de tothom els conceptes bàsics que ordenen els pressupostos municipals; perquè es tracta d’un coneixement necessari a l’hora de reflexionar de manera crítica i elaborar propostes alternatives fonamentades.

POC CONEIXEMENT CIUTADÀ

El web es una eina d’apropament, transparència i participació als pressupostos municipals. Altres municipis de Catalunya, com Terrassa, Castelldefels, Sabadell, Moià o Lloret, ja disposen d’aquest servei. Segon expliquen des de l’associació, que s’encarregarà de mantenir el web, el projecte a les Franqueses va sorgir després de comprovar el poc coneixement i les dificultats que existeixen, entre els veïns, per saber com es gestionen els diners de tots.

L’Associació Les Franqueses Imagina va decidir tirar endavant aquest projecte “per demostrar que és possible aprofundir en la democràcia, que aquesta no s’ha de limitar a votar cada quatre anys i després a callar; que la ciutadania té el dret a fiscalitzar la feina dels seus representants i a contradir i/o esmenar aquelles decisions que vagin en contra dels seus interessos”.

“La manera com es gasten els diners públics (del primer a l’últim euro) és la concreció d’unes prioritats que deriven d’una concepció de la vida i la societat;  i són, per tant, el reflex d’unes determinades opcions politiques”, apunten des de l’associació.

3 Responses

  1. Josep Montgè

    Els felicito, en una legislatura han après dels grans partits el deixar per abans d’eleccions les accions populistes en benefici del poble. En gairebé quatre anys, les seves aportacions han estat ben modestes: des de la marxa de Ferran Gontán s’han difuminat en un si però no, de vegades donant suport a un govern que entre les seves prioritats no ha estat el municipi. És estrany que a la foto no surti la candidata d’un partit de la coalició (em refereixo a ICV). És cert que no ha estat ben acollida aquesta candidatura?

    Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.