Les Franqueses preveu ingressar aquest any 800.000 euros amb les multes dels semàfors

Una, dos, tres, quatre… i així fins a 19.000. Aquest és el nombre de multes que ha imposat en un any el sistema de foto vermell instal·lat per l’Ajuntament de les Franqueses. Les sancions, que s’eleven en alguns casos fins als 600 euros i la retirada de diversos punts del carnet de conduir, s’han convertit en una inesgotable font econòmica per a les arques municipals. Tant és així, que el pressupost de l’any 2015 –el primer any de funcionament de les càmeres– contemplava una previsió d’ingressos de 500.000 euros i el d’aquest 2016, de 800.000 euros. Una bona injecció de diners, en definitiva, que ajuden a sanejar els comptes públics.

Malgrat que la versió oficial donada el 2015 per justificar la col·locació del sistema era la de pacificar el trànsit, el cert és que les càmeres es van instal·lar en tres llocs estratègics –amb gran afluència diària de vehicles–, pero no en punts considerats “negres” pel seu índex de sinistralitat: la rotonda de Can Mònic (enfocant al carrer del Pont), la carretera de Ribes (en l’encreuament de la carretera de Cànoves) i a la carretera N-152a (al seu pas pel nucli urbà de Llerona). Si a això se li suma que el sistema va patir deficiències de funcionament durant els primers mesos, cosa que va obligar a l’equip de govern –aleshores format per CiU, PSC, PP i UPLF– a donar marxa enrere (primer amb un decret d’alcaldia i després amb un acord de la Junta de Govern Local) i anul·lar algunes sancions que podrien no correspondre a infraccions reals, no resulta estrany que la polèmica continuï oberta un any més tard.

Existeixen mesures alternatives per pacificar el trànsit i evitar que els vehicles circulin a més velocitat de la permesa (com ara els ressalts), però l’equip de govern encapçalat per Francesc Colomé (CiU) durant la legislatura 2011-2015 va optar per instal·lar les càmeres sancionadores. Aquest mandat, el convergent i el seu soci del PP –amb l’abstenció de PSC i ERC– han decidit mantenir-les en funcionament. I pel que es veu, a ple rendiment. El sistema ja hi ha contribuït a que passin menys vechicles pels tres punts controlats per les càmeres (Can Mònic, carretera de Ribes i Llerona). El gener passat van circular un total de 840.000, uns 20.000 menys que el desembre.

La gestió del servei correspon a una empresa privada, Aplicaciones Eléctricas Ene, SA, que rep un percentatge de les multes, el 20% de la recaptació total, segons estipula el contracte signat amb l’Ajuntament de les Franqueses.

2 Responses to Les Franqueses preveu ingressar aquest any 800.000 euros amb les multes dels semàfors

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *