A finals de mes es donarà inici a les obres de remodelació de l’illa d’equipaments municipals compresa entre els carrers de Rosselló, del Bosc, de l’Alzina i de la Travessia, per convertir-lo en l’Espai Cívic i Social de Bellavista. En concret, a finals de novembre es començaran les obres de la fase 1, que consisteix a reformar i ampliar l’edifici de l’antiga escola bressol municipal Massagran per ubicar-hi les oficines del Servei d’Atenció a la Ciutadania, les de Serveis Socials i les del Pla de Barris.

Plànol d'emplaçament del nou Espai Cívic i Social de Bellavista.

Plànol d’emplaçament del nou Espai Cívic i Social de Bellavista.

La reforma, que portarà a terme la UTE Bibat i Rigel per un import de 299.524 euros més IVA, consisteix a adequar els espais existents a les dues ales de l’edifici (uns 350 m2 de superfície útil), i a ampliar-ne una part just a la intersecció, que servirà per acollir el SAC (ara, a la plaça d’Espanya). Aquesta edificació nova, que servirà també d’entrada a l’equipament, de distribuidor i de sala d’espera, tindrà una superfície d’uns 25 m2.

A l’ala esquerra s’ubicaran els Serveis Socials de Bellavista, que actualment es troben al carrer d’Aragó. El nou espai tindrà una recepció, nou despatxos, sala reunions, un petit arxiu i un office.

Pel que fa a l’ala dreta, s’hi ubicarà una sala polivalent pensada per fer-hi exposicions, xerrades, reunions amb les entitats, etc., i l’espai de treball de l’Oficina Tècnica del Pla de Barris, situada en l’actualitat al passeig d’Andalusia. Aquest espai tindrà una àmplia sala de treball i un despatx, així com dependències comunes com ara els serveis.

La previsió de l’Ajuntament és que durant el mes de març de 2015 ja s’hi puguin traslladar tots els serveis.

El finançament per poder dur a terme aquesta actuació prové de dues subvencions finalistes que cobreixen la totalitat del cost de l’obra d’aquesta primera fase. Aquestes subvencions provenen de la Generalitat, a través del Pla de Barris de Bellavista, i de la Diputació, a través de la Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat.

FASES 2 I 3

El projecte de remodelació de l’Espai Cívic i Social de Bellavista també inclou la reforma de l’entorn, que es realitzarà en un futur proper. En concret, s’arranjaran els patis existents, tant el que hi ha al davant de l’antiga escola bressol com el que hi ha davant de l’edifici que acull l’Escola d’Adults i les activitats d’Apadis, per obrir-los com a plaça pública per dotar els veïns d’un altre espai de trobada.

Així, en una segona fase, s’obrirà el pati inferior per la cantonada dels carrers de Rosselló i de la Travessia eliminant part del mur existent i substituint-lo per talussos verds. En aquest espai s’hi formaran tres usos: una àrea d’accés amb rampa, una zona de grades i una àrea de jocs.

Per millorar el contacte entre les dues places, la de dalt i la de baix, es reformaran les escales existents amb unes grades i unes noves escales per millorar-ne l’accessibilitat i per potenciar-hi les activitats col·lectives. També es preveu crear un nou accés a les places pel carrer de l’Alzina, a l’altura de les grades.

Pel que fa al pati de l’antiga escola bressol, es transformarà en una nova plaça pública per a usos polivalents. A més es reduiran les alçades dels murs existents que l’envolten i es convertiran les reixes actuals en baranes on el desnivell les faci necessàries.

Per últim, durant la fase 3, la darrera, es reurbanitzarà el carrer de Rosselló convertint-ne el paviment en una plataforma única, és a dir que voreres i asfalt estaran a un mateix nivell. El projecte preveu places d’aparcament, arbrat i nou enllumenat, així com soterrar la línia de llum i la de telefonia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.