L’Ajuntament de les Franqueses del Vallès s’ha fixat un objectiu per als propers mesos: arribar als 20.000 habitants. Per aconseguir-ho, el consistori ha engegat aquest mes de maig una campanya d’empadronament.

Diversos agents es desplacen fins als habitatges per informar i facilitar les gestions a la ciutadania, que podrà realitzar els tràmits d’empadronament sense la necessitat de desplaçar-se fins a les oficines de l’Ajuntament.

REGALS PER ALS NOU EMPADRONATS

A totes les persones que es donin d’alta al Padró municipal d’habitants, mentre la campanya estigui vigent, se’ls donarà un val per bescanviar per un obsequi de benvinguda a les Franqueses del Vallès format per una bossa plegable, una tassa, mongetes del ganxet, un iman amb telèfons d’interès del municipi i entrades gaudir del Complex Esportiu Municipal.

MÉS SERVEIS

Arribar als 20.000 habitants és un canvi substancial per al municipi perquè no només es tracta d’un augment de ciutadans, sinó que suposa nous drets i obligacions per al consistori. Un municipi de 20.000 habitants ha de disposar de Serveis Socials, i d’altres serveis com ara de Protecció Civil, prevenció i extinció d’incendis, i d’instal·lacions esportives.

MÉS REGIDORS: DE 17 A 21

Convertir-se en un municipi de 20.000 habitants, però, també suposa altres canvis com passar dels 17 regidors que actualment tenen representació municipal als 21. En cas de complir l’objectiu, però, aquest canvi no serà viable per a la següent legislatura perquè s’ha tingut en compte el nombre d’habitants de l’1 de gener de 2018.

MÉS RECURSOS

El nombre d’habitants també determina els recursos i serveis municipals de què podrà disposar la ciutadania perquè és la base sobre la qual l’Estat decideix la subvenció anual que ha de fer en un municipi. Això vol dir que quants més habitants hi hagi empadronats més gran serà la quantitat.

MÉS DINERS DE L’ESTAT… I D’EUROPA

A efectes pràctics es podria dir que l’aportació estatal, si hi ha empadronat 20.000 habirtants l’1 de gener de 2019, augmentaria entre 300.000 i 400.000 euros a partir de l’1 de gener de 2010.

A més, les Franqueses podria accedir a subvencions europees per a municipis de més de 20.000 habitants com els Ajuts del Fons Social Europeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.