El Consell Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC), celebrat el 7 de maig a Parets del Vallès va aprovar per unanimitat una resolució que rebutja el Pla Director Urbanístic (PDU) del Circuit de Barcelona-Catalunya.

Les JERC consideren que “aquest nou pla, aprovat per l’últim govern en funcions de Convergència i Unió (CiU) i recolzat pels consistoris socialistes afectats de la comarca, planteja ocupar sòl agrícola-forestal per promoure l’oci del motor, sota l’excusa de la creació de nous llocs de treball”.

Les joventuts republicanes afirmen en un comunicat de premsa que un model basat en la construcció d’hotels, restaurants, comerços i oci fora de la trama urbana consolidada no és el model territorial i urbanístic que elles defensen. “Tampoc ho és el model econòmic demostradament fallit que fomenta el ciment, el petroli i els parcs temàtics, que consumirà molts recursos públics i territorials en fins privats i que abocarà a la desaparició del petit comerç, precaritzarà el treball i promocionarà un oci exclusivament consumista”, afegeixen.

Les JERC asseguren que aposten per un model territorial sostenible, potenciant les zones agrícoles i forestals per arribar a connectar zones com Gallecs, Palou, el riu Congost i la Riera del Tenes, millorant la seva qualitat i la seva resiliència, per encaminar cap a un Parc Agrari-Forestal de la Plana del Vallès. “També apostem per seguir potenciant el comerç local, fora del capitalisme salvatge que proposa aquest PDU, i per la recuperació de l’oci popular”, conclouen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.