Les minideixalleries de Santa Maria de Palautordera recullen 471 quilos de residus el 2014

Aquest 2015, entre les tres minideixalleries de Palau, s’han recollit 471 quilos de residus especials. A continuació, el detall:

          RESIDUS          UNITATS    
Bombetes de baix consum 240
CDs i DVDs 780
Cartutxos d’impressora 304
Residus d’aparells elèctrics i electrònics 250
Piles i bateries de mòbil 21.200

A Palau hi ha instal·lades tres minideixalleries urbanes de petits residus especials d’ús domèstic. Les minideixalleries permeten recollir de forma selectiva piles, bateries de mòbils, residus d’aparells elèctrics i electrònics, CDs-DVDs, cartutxos d’impressora i bombetes de baix consum. Es troben a la Plaça Major, a la Plaça Sant Elies i al Camí Vell de Sant Celoni.

Un dels aspectes a destacar és que les bústies són intercanviables, fet que permet l’intercanvi o ampliació dels residus a recollir sempre que aquests siguin reutilitzables o reciclables. Aquest servei permet apropar la deixalleria al ciutadà, ja que facilita la recollida selectiva d’aquests residus i lliurar-los, per separat, a gestors autoritzats per l’Agència de Residus de Catalunya. Tot això, fa possible el reciclatge i la recuperació de components que poden ser tòxics, com és el cas de les piles, de les bateries de mòbils o dels CDs.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *