El 13 de maig se signarà el contracte d’adjudicació de la construcció de l’escola Soler de Vilardell amb l’empresa guanyadora del concurs, Arcadi Pla S.A, i tot seguit, s’iniciaran les obres, que es preveu que durin uns 14 mesos. Per garantir la construcció del nou edifici de l’escola i l’edifici de Formació Professional de l’Institut Baix Montseny, l’Ajuntament hi aporta 1,5 milions d´euros.

Tècnics vinculats a l'obra s'han reunit amb tècnics municipals acompanyats de l'alcalde en el terreny on es construirà l'escola. (Foto: Ajuntament)

Tècnics vinculats a l’obra es van reunir dilluns dia 18 amb tècnics municipals acompanyats de l’alcalde en el terreny on es construirà l’escola. (Foto: Ajuntament)

L’edifici de l’escola Soler de Vilardell és un edifici d’una línia educativa de construcció tradicional. Segons el projecte constructiu, l’edifici està ubicat de tal manera que permet diferenciar clarament el pati d’infantil i el pati de primària. Aquesta ubicació, també, permet diferenciar dos accessos, un, per a educació infantil i, un altre, per a educació primària. Hi ha la possibilitat que els infants d’educació infantil puguin accedir a l’escola a través del pati d’infantil i, directament, a les aules.

Les tres aules d’educació infantil tenen orientació sudest i cada una disposa d’un petit porxo exterior per fer activitats. A la planta baixa de l’edifici, també, estan ubicats els següents espais:

  • L’aula de psicomotricitat, la biblioteca, uns lavabos i un vestíbul amb accés independent a la resta de l’edifici que afavoreix l’ús d’aquests espais fora d’horari escolar.
  • El menjador escolar amb una cuina equipada i un mòdul de lavabos, també, amb accés independent i directe des del pati de l’Institut Baix Montseny, amb l’objectiu que, si convé, fora de l’horari del menjador de l’escola, els alumnes de l’Institut puguin fer-ne ús.
  • Un gimnàs/sala d’actes amb escenari, vestidors i dutxes.
  • El vestíbul d’entrada a l’escola amb un espai de consergeria i els despatxos d’administració, direcció i cap d’estudis.

Al primer pis, estan ubicades les sis aules d’educació primària, una aula d’informàtica i una aula polivalent. Totes dues aules disposen d’accés a dues terrasses, respectivament, que permeten que aquest espai, també, pugui esdevenir un espai educatiu. Per últim, al primer pis, també, hi ha ubicades dues aules de desdoblaments i un despatx de tutories.

Leave a Reply

Your email address will not be published.