Els nens i nenes de 4t de Primària de l’Escola Colors han aconseguit més donants de sang que mai. Aquest any el centre educatiu, amb la col·laboració del Banc de Sant i Teixits de Catalunya, ha celebrat la 4a Campanya de Donació de Sang destinada a tots els ciutadans del municipi i especialment a totes les seves famílies i altres membres de la comunitat educativa. Fins a 80 persones van apropar-se a l’escola, el divendres passat a la tarda, per donar sang. Finalment, 71 persones van poder donar la seva sang, de la qual se’n beneficiaran 213 persones que per diferents motius mèdics la necessiten per viure.

A l'aula van rebre formació sobre les característiques de la sang i la importància de la donació. (Foto: Escola Colors)

A l’aula van rebre formació sobre les característiques de la sang i la importància de la donació. (Foto: Escola Colors)

Els mateixos alumnes van rebre, assessorar i acompanyar als donants en tot moment. També van oferir-los un petit refrigeri i van repartir detalls d’agraïment fets a mà per ells mateixos. Durant setmanes, els nens i nenes s’han implicat en la preparació de la campanya. De manera que a l’aula han treballat aspectes molt diversos al voltant d’aquesta temàtica. Des de les ciències experimentals han estudiat què és la sang, quines són les seves característiques, per què la necessitem, etc. Però des de l’àrea del llenguatge han après com comunicar un esdeveniment i fer arribar la informació a la població. A més, han tractat la importància de donar sang des d’una vessant solidària i cívica.

Aquesta experiència, que el centre educatiu desenvolupa des del 2013, neix de la voluntat del Banc de Sang i Teixits de Catalunya de realitzar amb les escoles i instituts un Projecte d’Aprenentatge i Servei (Metodologia Educativa ApS). L’activitat compta amb el suport de l’àrea de Sanitat i Salut Pública i l’àrea d’Educació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.