L’escola Quatre Vents de Canovelles estarà a punt al gener de 2017

La Sala de Plens de l’Ajuntament va acollir ahir la presentació del projecte bàsic de l’escola Els Quatre Vents, que ja es troba inclòs dins dels pressupostos de 2015 de la Generalitat.
Assistents a la trobada. (Foto: Ajuntament)

Assistents a la trobada. (Foto: Ajuntament)

El director de Serveis Territorials al Maresme i Vallès Oriental del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Vicent Garcia, va fer entrega del projecte bàsic de l’escola a l’Ajuntament i a la comunitat educativa d’Els Quatre Vents per tal que puguin fer les propostes de millora que creguin convenient per tal que l’escola s’ajusti al màxim a les necessitats de tots els nens i nenes.

De fet, la reunió va servir a l’AMPA i a l’escola per plantejar al Departament les seves necessitats d’us més quotidianes. El representant d’Ensenyament els va demanar, en aquest sentit, un llistat de totes les demandes per tenir-ho en compte i incorporar-ho al projecte el més aviat possible. “Estem molt satisfets d’aquest pas endavant ja que, després de vuit anys en cargoleres, veiem la llum a la futura escola. Ara només toca perfilar detalls i compartir idees per construir l’escola que tots desitgem”, van assegurar els membres de l’AMPA. 

A la trobada també ha assistit el cap de la secció d’Obres i Manteniment de la Generalitat, Josep Magret, i un representant de l’equip redactor del projecte de la Generalitat, Joan Cabeza, a més de l’alcalde i el regidor d’Educació de l’Ajuntament. Segons el calendari presentat, es preveu que les obres s’iniciïn a la tardor, durin uns 15 mesos i acabin al gener de 2017.

EL NOU EDIFICI

El nou edifici es construirà a la zona on l’Ajuntament ja ha iniciat la cala arqueològica, donat que a prop s’hi van trobar restes importants com el Menhir de Ca l’Estrada. “Les troballes arqueològiques no influiran en la construcció de l’escola. Si es troben restes, únicament es catalogarien o es recuperarien per ser exposades en un futur museu, al municipi”, va assegurar l’alcalde.

Segons Joan Cabeza, i amb l’objectiu de reduir el soroll a les aules, l’escola es construirà el màxim allunyada possible de la ronda Nord; tindrà dues plantes compactes, una planta baixa per a les aules d’infantil i els serveis i una segona planta per a primària; l’entrada estarà situada al carrer Santa Madrona i tindrà de dues línies. A més, l’escola disposarà d’un pati, dos horts (un per educació infantil i un altre per primària), un porxo, un espai d’aïllament respecte a la ronda, una pista poliesportiva i zones verdes i de jocs amb sauló i arbrat. Per a les classes d’educació física, els alumnes utilitzaran el pavelló Tagamanent, situat just al costat de la futura escola.

“Estem molt satisfets pel moment que estem vivint i m’atreviria a dir que aquesta serà, segurament, la millor escola que tindrem a Canovelles”, va confessar l’alcalde. El director de Serveis Territorials es va mostrar també molt content: “Després de passar moltes vicissituds, avui és un dia d’alegria i satisfacció. Un dia de no retorn ja que estem molt avançats en el procés de construcció de la futura escola. Tenim un projecte a punt i en redacció”. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *