El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha comunicat a l’Escola Jacint Verdaguer de Canovelles que aquest proper any tindrà una línia menys de P3 degut a la baixa matriculació.

Actualment a Canovelles es disposa de dues línies a l’Escola Congost, dues a l’Escola Els Quatre Vents, una a l’Escola Joan Miró i l’Escola Jacint Verdaguer que es quedarà amb una línia. Es dóna la circumstància que aquesta darrera comparteix espais amb l’Institut Domus d’Olivet.

L’alcalde, José Orive, lamenta que la baixada de natalitat no obri un debat sobre la qualitat de l’educació pública i una planificació a llarg termini.  Es considera que aquesta oportunitat podria ajudar a baixar ràtios a les aules, oferir un altre cop suport a l’educació inclusiva –que els infants no hagin d’anar a una col·lapsada Montserrat Montero– i  prioritzar l’educació com “un bé educatiu i social i no només econòmic”.

És per aquests motius que l’ajuntament es posiciona en contra del tancament de l’aula de P3 a l’escola Jacint Verdaguer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.