Granollers acollirà una nova trobada del Club del Llibre que per quarta edició promou la Diputació de Barcelona. Serà dijous, 16 d’octubre, a les 7 de la tarda a la Sala Tarafa, i el protagonista serà l’escriptor Enrique Vila-Matas, que serà presentat per l’escriptora i dinamitzadora literària Maite Roldan.

Aquestes trobades  s’adrecen als clubs de lectura de la comarca –n’hi ha una cinquantena– i, a més de Granollers, onze biblioteques han confirmat l’assistència (la Llagosta, Vilanova del Vallès, Montornès, Montmeló, Llinars, Parets, les Franqueses, Sant Fost, Santa Eulàlia, l’Ametlla i Aiguafreda). Es preveu més d’un centenar d’assistents, tots ells, membres actius de les tertúlies literàries de la comarca, tot i que l’activitat és oberta al públic en general. Durant aquest curs, aquests clubs de lectura han llegit o llegiran llibres de Vila-Matas.

Enrique Vila-Matas (Barcelona, 1948) és un dels escriptors més elogiats per la crítica nacional i internacional, autor de gran nombre d’obres de narrativa i llibres d’assaigs literaris, traduïts a 32 idiomes. De la seva narrativa destaquen, entre d’altres, Historia abreviada de la literatura portátil, Suicidios ejemplares, Hijos sin hijos, Bartleby y compañía, París no se acaba nunca, Tan feliz que ni me enteraba, El mal de Montano, Dublinesca i Aire de Dylan.Entre els seus llibres d’assaig literari hi ha Para acabar con los números redondos, Aunque no entendamos nada, Perder teorías i El viajero más lento. El arte de no terminar nada.

La seva última obra és Kassel no invita a la lógica, publicada per Seix Barral el mes de febrer d’enguany. Ha obtingut nombrosos premis, com el Premio Formentor, Premio de la Crítica, el Ciutat de Barcelona, el Fundación Lara, el Médicis – Roman Étranger i el Mondello. És cavaller de la Legió d’Honor Francesa i pertany a l’Ordre dels Finnega.

Leave a Reply

Your email address will not be published.