L’exgerent de la Vall del Tenes, culpable de malversació de fons públics

El molletà Francesc Delgado és culpable del delicte de malversació de fons públics i falsetat documental mentre va ocupar el càrrec de gerent de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, entre els anys 2007 i 2011. Així ho ha considerat per unanimitat el jurat popular, que aquest dijous ha donat a conèixer el seu veredicte després de dos dies de deliberacions.

Segons la Fiscalia i l’acusació particular, Delgado hauria transferit entre el 2007 i el 2011 un total de 523.000 euros dels comptes de la Mancomunitat a comptes que estaven al seu nom, ja fossin compartits amb familiars seus (el seu pare o la seva dona) o a nom d’empreses de les quals ell n’era l’administrador (com és el cas d’Odont Mad). L’argument de la defensa, que demanava l’absolució, era que l’exgerent havia cobrats aquests diners per l’exercici de les seves tasques professionals.

El judici, que es va celebrar a l’Audiència de Barcelona, ha quedat vist per sentència. La Fiscalia i l’acusació particular demanaven una pena de vuit anys de presó,  malgrat que el delicte de malversació més lleu té una condemna d’entre un i quatre anys (que ara demana la defensa). En qualsevol cas, Delgado podrà recórrer el veredicte davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Notícia relacionada: Un exsoci d’Urdangarín, a judici per sacsejar la Mancomunitat de la Vall del Tenes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *