Ahir al vespre Les Franqueses Imagina (LFI), en roda de premsa, va donar el tret de sortida a la precampanya per les eleccions municipals del 24 de maig. A l’acte van intervenir Josep Flores, president de la formació política, i Ferran Gontán, exregidor, que van explicar les dues primeres activitats de precampanya: l’Assemblea Oberta que se celebrarà aquest dissabte i la presentació del Programa Marc.

Josep Flores va explicar el funcionament i l’objectiu de l’Assemblea Oberta (10 de gener a les 17 h a la Nau Can Ganduxer) amb la que LFI fa una crida a tots els veïns a participar d’una manera activa en les decisions polítiques que es prenen al municipi. Aquesta assemblea, segons la formació, està concebuda per debatre i rebre aportacions sobre els “problemes reals” que tenen els veïns dels cinc pobles que composen les Franqueses.

Ferran Gontán, per la seva banda, va donar a conèixer el Programa Marc que ha elaborat LFI per a les eleccions municipals vinents. Aquest document, que actualment està en fase de debat entre els membres de la formació política, es traslladarà a tots els veïns del municipi des del 16 de gener i fins a mitjans de febrer, perquè, si així ho volen, puguin fer les seves aportacions.

Aquest debat del programa està previst de quatre maneres diferents:

  • Fent arribar un butlletí a cada casa amb les línies mestres de LFI per aquesta legislatura i una petita enquesta que ha de permetre a la formació rebre les aportacions de la ciutadania.
  • Mitjançant la web de LFI, on es podrà descarregar el programa complet i, mitjançant correu electrònic, rebre les aportacions dels ciutadans.
  • Utilitzant una eina informàtica compatible amb ordinadors, telèfons i tauletes, on es podrà debatre amb tots els que participin cadascun dels punts del programa marc, a més de fer aportacions.
  • Amb parades informatives on es podrà respondre a l’enquesta in situ i intercanviar opinions amb membres de LFI.

Aquest programa marc està fet a partir de l’elaboració del pressupost municipal que la formació pretén dur a terme a la pràctica si governa la propera legislatura. “No es un programa marc per fer volar coloms –matisen des de LFI–, és un programa marc molt realista que està basat en reduir deute dels comptes municipals, abans d’endeutar-se més per fer obra pública”. “La nostra proposta aposta obertament per millorar les partides de benestar social i de foment de l’ocupació  en detriment de les partides supèrflues”, afegeixen.

LFI explica que les propostes que apareixen en aquest Programa Marc només marquen el terreny de joc. “El resultat del partit el determinaran entre tots els veïns de les Franqueses que vulguin participar en l’elaboració del programa final, que es portarà a debat i aprovació en una assemblea a finals del mes de febrer”.

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.