Lliçà d’Amunt congela els impostos municipals

El Ple extraordinari del passat 29 d’octubre va aprovar provisionalment la modificació de les Ordenances municipals que hauran de regir l’exercici 2016. Les ordenances es van aprovar amb els vots a favor de tots els grups municipals menys ERC, que es va abstenir.

Les noves ordenances municipals per al 2016 es congelen i s’adapten a la normativa recomanada per la Diputació de Barcelona.

En relació a l’IBI, l’Ajuntament vol mantenir la mateixa recaptació de l’impost, per això, degut a la rebaixa del valor cadastral, s’ha fet una rectificació del coeficient utilitzat per calcular l’impost, passant del 0,623 al 0,766; d’aquesta manera, es compensa la rebaixa del cadastre i no hi ha variació econòmica en la recaptació. Els ajustos fets a l’impost també serviran perquè es mantingui el mateix nombre de bonificacions en el cas de les famílies nombroses i els casos dels IBI especials.

En el cas de la Plusvàlua, que també depèn del valor cadastral, s’ha seguit el mateix patró que amb l’IBI; per mantenir la mateixa recaptació de l’impost el 2016, es puja el percentatge amb el que es calcula.

La taxa per documents administratius (fotocòpies, informes, certificacions, compulses…) s’ha arrodonit a la baixa per tal de facilitar el cobrament de la taxa a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC).

A la taxa de llicències urbanístiques s’ha fet una simplificació de la part administrativa per adaptar-la a la normativa vigent.

A la taxa d’escombraries, s’ha fet una reducció de la taxa del 5%, passant de 187,98 a 178 euros i s’han afegit bonificacions, que van del 75 al 95%, per a les famílies amb dificultats econòmiques que compleixin els requisits establerts per Serveis socials. D’altra banda, la bonificació del 15% per l’ús de la deixalleria s’aplicarà amb 8 visites a l’equipament enlloc de 10, com es venia fent.

En relació a la taxa per parades, s’afegeix una taxa nova per a la llicència d’ocupació de terrenys amb infraestructures de ràdio i telecomunicacions.

A la taxa d’activitats han canviat els epígrafs per canvi de la normativa vigent; es mantenen preus antics amb textos nous.

I també s’han rebaixat els preus de les terrasses per afavorir l’activitat dels establiments de restauració, i s’està estudiant la possibilitat de millorar les tarifes de l’aigua en aquest sector.

El patró general que segueixen aquestes ordenances és la congelació dels impostos i la rebaixa d’aquests a les famílies amb més dificultats econòmiques.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *