Lliçà d’Amunt demana millores en el Pla de Transport de Viatgers

El nou Pla de Transport de Viatgers de Catalunya planteja la creació d’un carril bus a la carretera BV-1432, la de Lliçà d’Amunt a Granollers per millorar la velocitat comercial d’aquest recorregut, una demanda feta per  l’Ajuntament des de fa anys.

Per a la línia exprés de la Vall del Tenes (e7), el pla preveu millores a les parades i introduir sistemes com els de prioritat semafòrica –que ja funciona a l’e7– per augmentar la velocitat comercial.

Es tracta d’inversions poc costoses que poden augmentar la competitivitat del transport públic respecte al vehicle privat.

De tota manera, l’Ajuntament ha presentat al·legacions a aquest Pla perquè no veu compensat l’esforç que s’ha fet des dels municipis del corredor, apostant fermament pel model exprés.cat, amb les propostes de millora i els increments d’expedicions, com correspondria a les necessitats de l’e7, amb un creixement constant de l’ocupació per expedició des de la posada en servei.

Per això, l’Ajuntament demana:

  • Incrementar el nombre d’expedicions per sentit en dia laborable de la línia e7 per aconseguir una millor i major cobertura de les necessitats dels usuaris.
  • Incrementar la freqüència amb cadència en els horarisde les expedicions perquè sigui més àgil la interpretació del serveis per als usuaris, ja que els passos per les parades es reproduirien al llarg de les hores.
  • Dotar d’un serveis mínims cadenciats els dies festius i el mes d’agost per garantir una correcte mobilitat dels usuaris.
  • Que es porti a terme l’estudi dels aparcaments de dissuasió vinculats a les parades de l’e7, tant pel que fa al seu disseny com model de gestió.
  • Que s’estudiï i es concreti amb cada Ajuntament l’emplaçament i idoneïtat dels aparcaments de dissuasió vinculats a les parades de l’e7.
  • Millora de la gestió i informació del hub intermodal Sagrera/Meridiana a Barcelona perquè els sistemes d’informació del Metro i Rodalies indiquin el camí fins a la terminal d’autobusos i la informació de les sortides de les línies exprés.cat que hi tenen parada.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *