Imatge de la recollida de signatures.

Imatge de la recollida de signatures.

L’AMPA de l’Escola Rosa Oriol ha iniciat una campanya a les xarxes socials per sensibilitzar la població que el tancament d’una línia de P3 el proper curs, anunciada per Ensenyament, no només afecta a aquest centre, sinó a la ràtio present i futura de totes les escoles del municipi. A més, s’ha iniciat una petició a través de change.org perquè no es tanqui la línia. De moment, prop de 700 persones s’han sumat a aquesta petició. “El Departament justifica la decisió amb la falta de pressupost. Una decisió basada només en criteris econòmics i no educatius”, expliquen.

Segons l’AMPA, la notícia ha arribat per sorpresa ja que 37 famílies havien preinscrit els seus fills en aquesta escola. Segons el cens municipal, 137 infants començarien el proper curs P3, “el que no feia sospitar el tancament de cap de les cinc línies actuals”. El nombre total d’alumnes d’aquesta edat preinscrits al municipi és de 99. “Amb el tancament d’una línia, els gairebé 100 infants de 3 anys es repartiran en quatre grups, donant ràtios de 25 alumnes per aula, la qual cosa suposa que qualsevol nova incorporació en el municipi farà que existeixi sobreràtio”, afegeixen.

L’AMPA està recollint signatures al carrer i no es descarten altres mobilitzacions, en cas que la Generalitat no rectifiqui. L’objectiu és que es mantinguin les cinc línies actuals, que donarien una ràtio de 20 alumnes per aula, un nombre que anirà creixent al llarg dels anys amb les noves incorporacions perquè “l’educació infantil no és obligatòria fins als 6 anys”. El tancament d’una línia de l’Escola Rosa Oriol obligarà 12 famílies a desplaçar-se amb cotxe cada dia per portar als seus fills i filles a l’escola ja que, degut a l’extensió del municipi, els centres es troben separats entre quatre i sis quilòmetres els uns d’uns altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.