IES Lliçà. (Foto: Ajuntament)

IES Lliçà. (Foto: Ajuntament)

Aquest és el tercer curs que les escoles del municipi aposten per desenvolupar el programa TEI (Tutoria Entre Iguals), de prevenció de l’assetjament escolar.  Durant aquest curs,  2015-16, s’ha acabat d’implementar en tot el municipi amb la participació dels dos instituts en el programa, l’INS Lliçà i l’INS Hipàtia d’Alexandria.

La regidoria d’Educació, a través de les psicòlogues del servei psicopedagògic municipal, va impulsar el programa a Lliçà d’Amunt, que va comptar amb la implicació dels equips directius i bona part del professorat de les escoles d’educació infantil i primària. Tots ells van seguir un  pla de formació específic i necessari que va permetre  posar la TEI en marxa a l’inici del curs escolar 2013-2014. Les escoles de Lliçà d’Amunt van ser els primers centres del Vallès Oriental a implantar aquest programa.

Durant aquest curs, amb l’adhesió dels dos instituts al programa TEI, la regidoria d’Educació ha continuat prestant la formació del personal docent, de forma externa, a través del psicòleg Andrés González Bellido, creador del programa.

El programa TEI, tutoria entre iguals, és una estratègia educativa per afavorir una bona convivència escolar, dissenyada inicialment com una mesura pràctica de prevenció contra la violència i l’assetjament escolar. És una iniciativa que implica a tota la comunitat educativa i està basada en l’ajuda social, emocional i personal dels iguals-tutors.

Aquesta metodologia, que pot perdurar al llarg de l’escolarització, crea un vincle entre iguals on els “grans” (5è en el cas de primària i 3r d’ESO en el cas de secundària) es converteixen en tutors i tutores emocionals dels “petits” (3r de primària i 1r d’ESO respectivament), és a dir, en el seu referent si hi ha un conflicte en l’àmbit escolar.

El passat dijous, 26 de maig, TV3 va emetre un reportatge sobre aquesta estratègia educativa com a mesura per prevenir el “bullying”, posant com exemple els casos pràctics de dos centres educatius del municipi: l’escola Rosa Oriol Anguera i l’Institut Hipàtia d’Alexandria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.