Telefónica està desplegant la fibra òptica per tot el municipi. L’objectiu és substituir el típic cablejat de coure per aquest nou. L’avantatge d’aquesta fibra és que permet transmetre dades a alta velocitat i per tant oferir serveis ADSL molt superiors als actuals, televisió digital per cable i molts altres serveis nous que eren impensables amb el cablejat tradicional.

La fibra transcorre pel mateix lloc que el cablejat tradicional, i per tant anirà grapat per façanes o per postes, però l’Ajuntament ha soterrat els cables de fibra òptica a les travessades dels carrers per minvar l’impacte visual que aquest tipus d’elements comporta.

Està previst que aquesta implantació acabi abans de maig de 2016, moment a partir del qual la gent podrà contractar els nous serveis que Movistar oferirà a qui pugui interessar.

Un cop es dugui a terme la posada en funcionament d’aquesta fibra la població de Llinars disposarà de la mateixa capacitat tecnològica que actualment pot gaudir la població de grans ciutats. Aquest servei arribarà a tot el casc urbà, Sant Josep, Sant Carles i Pla Morató, per tal que qualsevol llar que ho desitgi pugui quedar connectada a l’alta velocitat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.