Llinars substitueix el cablejat tradicional pel de fibra òptica

Telefónica està desplegant la fibra òptica per tot el municipi. L’objectiu és substituir el típic cablejat de coure per aquest nou. L’avantatge d’aquesta fibra és que permet transmetre dades a alta velocitat i per tant oferir serveis ADSL molt superiors als actuals, televisió digital per cable i molts altres serveis nous que eren impensables amb el cablejat tradicional.

La fibra transcorre pel mateix lloc que el cablejat tradicional, i per tant anirà grapat per façanes o per postes, però l’Ajuntament ha soterrat els cables de fibra òptica a les travessades dels carrers per minvar l’impacte visual que aquest tipus d’elements comporta.

Està previst que aquesta implantació acabi abans de maig de 2016, moment a partir del qual la gent podrà contractar els nous serveis que Movistar oferirà a qui pugui interessar.

Un cop es dugui a terme la posada en funcionament d’aquesta fibra la població de Llinars disposarà de la mateixa capacitat tecnològica que actualment pot gaudir la població de grans ciutats. Aquest servei arribarà a tot el casc urbà, Sant Josep, Sant Carles i Pla Morató, per tal que qualsevol llar que ho desitgi pugui quedar connectada a l’alta velocitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *