terra_baixa_webTerra baixa ha estat una referència per a Lluís Homar tota la vida. Després de fer l’obra de Guimerà als 16 anys va decidir ser actor i un moment molt recordat de la seva trajectòria l’hem de situar al 1990, com a protagonista de la mítica posada en escena de Fabià Puigserver. Ara, Homar assumeix els papers de l’obra Terra baixa sol a l’escenari. L’actor farà de l’ingenu Manelic, que baixa de la terra alta al fangar de les passions humanes més turbulentes, també de la Marta i, fins i tot, de l’amo i propietari de les terres, en Sebastià.

Pau Miró, director de l’obra, concentra en un sol actor la universalitat d’aquest clàssic català d’Àngel Guimerà, màxim exponent de la renaixença i autor de títols com Mar i CelMaria Rosa o La filla del mar. Una de les obres més representades i traduïdes de la llengua catalana que arriba al Teatre Auditori de Granollers amb aquesta nova versió contemporània i personal.

La posada en escena és original, trencadora i minimalista i ens demostra la importància d’un gran text i d’una gran actuació. Una obra arrodonida, a més, amb els temes musicals de Sílvia Pérez Cruz.

Divendres 20 de novembre, a les 21 hores.

FITXA ARTÍSTICA

Autor: Àngel Guimerà

Adaptació: Pau Miró i Lluís Homar

Intèrpret: Lluís Homar

Direcció: Pau Miró

Coproducció: Temporada Alta, El Canal –Centre d’Arts Escèniques Salt/ Girona i Lluís Homar

Amb la col·laboració de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Girona i Diputació de Girona

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.