Lluís Martínez Camps, nou Síndic Personer de Mollet

generica personer 2

Imatge del Ple. (Fotos: Ajuntament)

Durant una sessió plenària extraordinària, celebrada a l’Ajuntament de Mollet del Vallès, Lluís Martínez Camps ha pres possessió del càrrec de Síndic Personer, un càrrec que ocuparà els propers cinc anys. Martínez Camps es converteix en el tercer Síndic de la ciutat després que el consistori molletà decidís recuperar aquesta figura l’any 2003, erigint-se en una de les poques ciutats catalanes que han regulat formalment aquesta institució.

martinez 1

Lluís Martínez i Josep Monràs.

Davant la Corporació Municipal, i amb la presència de nombrosos síndics de diferents ciutats catalanes, encapçalats pel president del Fòrum de Síndics Ramon Llorente, per la presència també de síndics de fora de Catalunya, com va ser el cas de Martín Gartziandia, Síndic de Vitòria, i de representats de diferents entitats de la ciutat, Martínez Camps va prendre possessió del seu nou càrrec agraint a l’alcalde Josep Monràs que pensés en la seva figura i a la resta de càrrecs electes per decidir per unanimitat el seu nomenament.

Martínez Camps es va comprometre a dialogar, escoltar, a fer de mediador i a “vetllar pel dret de les persones sense deixar de banda que la ciutadania també ha d’entendre que li corresponen un seguit de deures i obligacions”.

Mentre sigui Síndic, va afegir, es marcarà tres objectius “independència del poder polític i administratiu, que la ciutadania segueixi tenint accés  directe a la Sindicatura i potenciar el paper del Síndic per tal que els molletans i les molletanes coneguin prou aquesta figura”.

De la seva banda, l’alcalde, Josep Monràs, va recordar que “aquest Ajuntament sempre ha tingut la convicció de potenciar la figura del Síndic, com una mostra més de exercir la democràcia i la transparència” i va posar “el govern municipal, l’Ajuntament en general i tots els mecanismes de l’administració a la seva disposició, igual que hem fet amb els seu predecessors”.

El president del Fòrum de Síndics de Catalunya, Ramon Llorente, també va intervenir al ple per defensar que el drets humans no tenen fronteres i agrair a l’Ajuntament de Mollet del Vallès “l’exemple que doneu a molts ajuntaments catalans, a molts pobles i ciutats de Catalunya, que podrien tenir aquesta figura i que encara no han valorat prou que estem davant un valor  incalculable”.  

2 Responses to Lluís Martínez Camps, nou Síndic Personer de Mollet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *