La vigília de la Diada de Catalunya, durant l’acte de commemoració en record de l’activista polític Salvador Casanova que ERC Granollers organitza cada any a l’olivera de la Plaça de la Porxada que porta el seu nom, el diputat i Secretari General Adjunt de la formació republicana, Lluís Salvadó, va assegurar, en referència al procés independentista, que “o guanyem o perdem. Si guanyem, guanyarem la llibertat i l’oportunitat de construir un nou país. Si perdem, ens tractaran una altra vegada com un país derrotat. Per això, no podem perdre”.

Respecte a la previsible sentència del TC contra la consulta, el diputat d’ERC va assegurar que “no ens aturarem, perquè no parlem de lleis, sinó dels drets que tenim les persones a decidir el nostre futur de forma col·lectiva”. Malgrat tot, Salvadó va reconèixer que “a ERC no sabem si el 9N podrem votar, però sí sabem que els catalans i catalanes tenim el dret legítim i democràtic de decidir el nostre futur”. En aquest sentit, Lluís Salvadó defensa que “no podem renunciar a la consulta de cap de les maneres, perquè és la millor eina que tenim i hem de batallar per a que el 9N cada català pugui expressar la seva voluntat a través d’una urna”.

Per la seva banda, Pep Mur, candidat d’ERC-Acció Granollers a les municipals de 2015, va comparar el procés independentista amb un embaràs. “Després d’un llarg embaràs de 300 anys, demà a la Diada tindrem la primera contracció del part, i el 9N potser en tindrem la segona. Però no podem perdre de vista que el 24 de maig de l’any vinent hi ha eleccions municipals i hem d’assegurar que als municipis de tot el país hi hagi governs forts i independentistes que ajudin a la Generalitat en l’última empenta per assegurar l’èxit al final del procés”.

Precisament amb la vista posada a les municipals de 2015, Mur va assegurar que ERC no només té l’oportunitat d’assolir un nou país, sinó també una nova ciutat. “Una ciutat –va concretar Mur– que  accepti les crítiques i que respecti les iniciatives que s’hi donen, que son moltes. Tenim una ciutat molt viva i tenim la sensació que no sempre s’escolta i escull allò que la gent proposa”.

I fent referència a la metàfora de Pep Mur, Lluis Salvadó va afirmar que ERC engega aquest part amb un sentiment “agredolç” donades les incerteses envers la celebració de la consulta del 9N. “Tenim el privilegi de poder escriure un dels moments més brillants del nostre país. Però arribem a la recta final amb masses incerteses i masses dubtes. I el que necessitem ara és abordar aquests moments carregats de fermesa, força i il·lusió”.

Finalment, Mur va animar als assistents a ser valents i intel·ligents per aconseguir un nou país i tenir coratge per a que aquest país pugui tenir una ciutat nova. “Si som valents –va assegurar Mur– guanyarem la llibertat”.

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.