Els grups municipals de l’oposició a l’Ajuntament de Parets, Sumem Parets, Ara Parets ERC, Nova Opció per Parets, Convergència Democràtica de Catalunya i Ciutadans, lamenten que el govern que encapçala Sergi Mingote (PSC) hagi decidit presentar el Pla d’Actuació Municipal (PAM 2016-2019) “sense que s’hagi donat a conèixer ni debatut entre tots els grups municipals”.

És per això que les cinc forces polítiques, que sumen la majoria absoluta al Consistori amb 9 dels 17 regidors, consideren “inadequat des del punt de vista procedimental” la manera com s’ha fet pública la presentació del document.

En una moció conjunta que han presentat Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP, CDC i Ciutadans han demanat poder conèixer, quant més aviat millor, “el contingut de la proposta del PAM 2016-2019 per poder-lo analitzar i fer-hi, si és possible, aportacions”. Alhora, demanen que el govern socialista els hi faciliti el balanç i la valoració, amb el nivell de compliment, del PAM 2011-2015.

SENSE PROCÉS PARTICIPATIU

El Pla d’Actuació Municipal (PAM) és un instrument que permet la planificació i programació de les accions que es preveuen dur a terme en els municipis en un període determinat.

El PAM és un document estratègic que fomenta la democràcia i la participació. L’oposició critica que, “a diferència de plans anteriors, en aquesta ocasió el PSC no ha fet cap procés participatiu per confeccionar el Pla d’Actuació 2016-2019”.

Per tot plegat els cinc grups polítics de l’oposició lamenten que el PAM es presenti en una convocatòria oberta al públic abans que la resta dels regidors de l’Ajuntament en tinguin coneixement.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.