Les cinc forces polítiques de l’oposició a l’Ajuntament de Parets del Vallès (Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP, CDC i Ciutadans), s’han unit per reclamar més transparència per part de l’equip de govern. Amb l’objectiu, de realitzar una auditoria dels comptes públics, una proposta inclosa en els seus respectius programes electorals dels darrers comicis municipals, les formacions han provocat la convocatòria d’un ple extraordinari que tindrà lloc el pròxim dilluns 21 de març, a les 13.30 hores.

L’únic punt del ple extraordinari, proposat pels cinc grups, és la realització d’una Auditoria dels Comptes i Contractes de l’Ajuntament a càrrec de la Diputació de amb la finalitat d’ordenar, classificar, esclarir i servir d’eina de treball a tots els regidors a fi i efecte de complir amb efectivitat a la seva tasca de control de l’acció de govern, tal i com defineix la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Aquesta no és la primera vegada que l’oposició de Parets demana la realització d’una auditoria. En la passada legislatura, el febrer de 2012, NOPP i CiU ja la van sol·licitar forçant un ple extraordinari, però l’alcalde, Sergi Mingote (PSC), no va permetre que es votés aquest punt en el ple. Aleshores, els socialistes tenien un pacte de govern amb el PP que els atorgava la majoria absoluta.

En aquesta legislatura només en un cas, el de la contractació de l’assessor de comunicació, els socialistes van necessitar el vot de qualitat de l’alcalde per aprovar aquest punt, ja que el resultat de la votació va ser d’empat a 8.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.