José Antonio Montero, alcalde de Montornès.

A causa d’un defecte de forma en una primera ronda de votacions perquè l’alcalde assumeixi les funcions gerencials de l’empresa municipal Montornès Serveis i Manteniment S.L., el consell d’administració s’ha vist obligat a tornar a reunir-se i repetir la votació. En aquesta ocasió, segons denuncien des de l’oposició, l’equip de govern ha coaccionat a la resta de membres de l’òrgan directiu per provocar canvis en el seu vot. Malgrat això no ha prosperat la designació, que requeria d’una majoria qualificada de dos terceres parts.

El 4 de juliol passat, com a conseqüència de la renúncia de Natàlia Perona, cap de presidència de l’Ajuntament i gerent de l’empresa  Montornès Serveis i Manteniment S.L., el consell d’administració es va reunir per delegar les facultats atribuïdes, fins a aquell moment a la gerent, en la figura de l’alcalde de Montornès del Vallès, José Antonio Montero (ICV-EUiA), que és també el president de l’òrgan directiu.

Aquesta proposta del govern municipal, que compta amb majoria absoluta al consell d’administració, no va tenir el suport dels grups de l’oposició que es van abstenir, perquè consideraven que les facultats pròpies de la gerència es concentraven en un càrrec polític, quan fins aleshores sempre havien recaigut en un treballador de l’Ajuntament.

VOTACIÓ REPETIDA I PRESUMPTES COACCIONS

Document de delegació de facultats en la figura de l'alcalde.

José Antonio Montero, alcalde de Montornès.

Els vots dels consellers del govern d’ICV-EUiA van aprovar inicialment la designació. No obstant això, el secretari, Màrius Garcia, després de consultar els estatuts de l’empresa municipal, va resoldre que per delegar les funcions preteses en un membre del consell d’administració eren necessaris els vots a favor de dos terços dels consellers. Com a conseqüència d’això, la delegació aprovada a principis de juliol no era vàlida i s’havia de repetir el consell d’administració per fer una nova votació.

Aquest 27 de juliol s’ha tornat a celebrar el consell d’administració per tractar de nou la delegació de les facultats de la gerència en la figura de l’alcalde. L’equip de govern necessitava tres vots a favor dels membres de l’oposició per aprovar la designació per majoria qualificada. Per això, segons informen PSC, CDC, PP, ERC i C’s en un comunicat conjunt, “ha demanat a l’oposició que canviés el seu sentit de vot respecte a l’anterior votació, coaccionant-los dient que si no explicarien als treballadors de l’empresa que no es pagarien les nòmines per culpa de l’oposició o que obligarien a tots consellers a signar totes les decisions, com la pròxima contractació dels talleristes del Casal de Cultura”.

L’oposició, per la seva banda, ha proposat com a desllorigador de la situació una data límit per a la designació dels poders, una delegació transitòria en un treballador de l’Ajuntament de Montornès fins que no es nomeni un nou gerent per a l’empresa municipal o una limitació de les facultats atribuïdes a l’alcalde. No obstant això, informen les mateixes fonts, “l’equip de govern no ha acceptat cap d’aquestes propostes i, finalment, la seva proposta no ha aconseguit prosperar per manca de majoria qualificada”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.