L’únic IES de Granollers on no s’han recollit signatures a favor de l’educació pública és municipal

cartellLa CUP de Granollers ha lamentat en un comunicat de premsa que l’Escola Municipal del Treball (EMT) hagi estat l’únic centre de secundària públic de la ciutat que no ha permès la col·locació d’una taula de recollida de signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular per a l’educació pública. Es tracta d’una iniciativa impulsada per desenes d’organitzacions, sindicats i associacions educatives i que l’organització juvenil Arran va decidir dur al carrer i als diferents instituts de la ciutat.

Segons denuncia Arran Granollers, personal de l’Escola Municipal del Treball va impedir dijous al migdia la col·locació de la taula informativa per recollir signatures tant a l’interior del centre com a la plaça de terra situada davant, al carrer Roger de Flor, on inicialment s’havia instal·lat donada la negativa inicial de fer-ho dins del centre. Tanmateix, representants del personal administratiu van obligar a recollir la taula que finalment es va haver de traslladar a la vorera del carrer Roger de Flor.

signaturesAquesta actitud difereix molt de la predisposició i bona rebuda d’altres instituts de la ciutat com l’IES Antoni Cumella i l’IES Cel·lestí Bellera, on els propis centres i professors van facilitar espai i suport a la iniciativa.

CONTROL EXCESSIU DES DE L’ALCALDIA

A diferència d’aquests centres que depenen del Departament d’Ensenyament, des de la CUP de Granollers consideren lamentable l’actitud de l’EMT, depenent de l’Ajuntament de Granollers: “L’excés de zel del personal del centre respon sobretot al control excessiu que es realitza des d’alcaldia a tota la ciutat, on la política clientelar impulsada pel govern del PSC provoca allà on arriben els seus tentacles que res es mogui sense ordres directes del govern de Josep Mayoral –casualment, professor en excedència d’aquest institut–, provocant que fins i tot siguin capaços de bloquejar iniciatives que busquen garantir una educació pública, lliure, democràtica, inclusiva, gratuïta, de qualitat i en català”.

signatures1“És curiós que el PSC, en el seu afany d’apropiar-se de la bandera de l’educació pública, sigui capaç d’impedir iniciatives que van en aquesta direcció pel simple fet de no poder-se-les col·locar com a medalles pròpies”, afirmen des de la CUP. “El concepte ciutat educadora segrestat pel partit de Mayoral es basa exclusivament en la política de despatxos i de relacions clientelars amb el sistema educatiu teixides al llarg dels últims anys i reprimint tot el que escapi d’aquestes xarxes d’interessos. Alhora, des de l’Ajuntament es posen impediments i trampes legals per a l’ús de l’espai públic per evitar iniciatives que escapin del seu poder, atemptant directament en molts casos contra la llibertat d’expressió de totes nosaltres”, afegeixen.

LA SALUT DEMOCRÀTICA DE LA CIUTAT, PERJUDICADA

La CUP de Granollers considera que l’existència d’aquests sistemes de clientelisme polític i de control de l’espai públic “perjudiquen greument la salut democràtica de la ciutat, la capacitat d’autonomia i autoorganització de la població i la possibilitat d’exercir iniciatives pròpies que estiguin completament desvinculades del control de l’administració”. “Necessitem una administració sense paternalismes interessats, sense teledirigisme constant i que deixi a les persones fer la seva”, conclouen.

One Response to L’únic IES de Granollers on no s’han recollit signatures a favor de l’educació pública és municipal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *