En el marc de la campanya unitària Ara és l’hora, ahir dimecres va tenir lloc a Cardedeu una xerrada a càrrec de Marina Llansana, membre del secretariat nacional d’Òmnium Cultural. Sota el títol “Raons pel Sí Sí”, el Centre Cultural de Cardedeu va quedar pràcticament ple d’assistents.

DSC01125Segons Llansana, s’ha fet moltíssima campanya per tal de poder votar el 9N, i ara toca explicar les raons per convèncer els indecisos cap al doble Sí. Durant la xerrada, i prèvia presentació d’Òscar Orbezo, Llansana va anar intercalant petits detalls de l’organització de la Via Catalana 2014, amb dades i explicacions que condueixen a la conclusió que la independència convé, i molt, a Catalunya.

Com a exemple, Llansana va exposar que, de facto, la Generalitat ja està intervinguda, atès a les més de 40 lleis estatals que en els darrers dos anys han sigut aprovades i que vulneren directament les competències autonòmiques, a més del constant atac al català per part del ministre Wert, i de l’ofec econòmic que pateix Catalunya, que aporta un 20% de la riquesa espanyola i només en rep el 9% als darrers pressupostos generals de l’Estat.

Acabada la intervenció de Llansana, es va obrir un torn de preguntes que va resultar molt actiu. Diversos veïns i veïnes de Cardedeu varen adreçar-se a la ponent per exposar-li dubtes i preguntes, fet que evidencia que el procés independentista és en boca de tothom.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.