El diumenge 28 de febrer es va dur a terme la darrera cursa de la Copa d’Espanya de Múixing en Terra, una lliga organitzada per la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI). El circuit estava format per quatre curses: Tarazona (Aragó), A Estrada (Galícia), Vallgorguina (Catalunya) i Salas de los Infantes (Castella i Lleó). Hi havia prevista una 5a prova a València, que finalment va quedar anul·lada.

En aquesta lliga hi han participat esportistes d’alt nivell del País Basc, Galícia, Castella i Lleó, Madrid, Catalunya…, en les diverses modalitats obertes: carros, patí, “bikejoring” i canicròs.

Marta Barrufet, amb la gossa Carmela.

Marta Barrufet, amb la gossa Carmela.

Marta Barrufet, amb la gossa Carmela, ha estat l’única representant del Club Canicross Les Franqueses (CCLF) que ha competit en aquesta lliga, en la modalitat de “bikejoring”. Fruit dels durs entrenaments i d’una gran constància, Barrufet va poder imposar-se finalment com a guanyadora absoluta de la categoria femenina.

El “bikejoring” és una variant del múixing sobre terra en la qual l’esportista, que va en BTT, és ajudat per la força de tracció que exerceixen un o dos gossos que es troben subjectes a la bicicleta mitjançant una línia de tir amb amortidor. L’RFEDI organitza competicions federades d’aquesta modalitat en distàncies d‘esprint (8 km), existint també el Circuit Estatal de Mitja Distància, on les curses poden superar els 30 km i cada bicicleta va acompanyada normalment per dos gossos.

Els bons resultats aconseguits per l’esportista del CCLF a la Copa i al Campionat d’Espanya aquesta temporada li donen accés automàtic als campionats europeus i mundials que organitza la International Federation of Sleddog Sports.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.