banderaL’Ajuntament de Martorelles va acordar el passat 21 de setembre, en sessió ordinària del Ple Municipal, iniciar l’expedient d’oficialització de la seva bandera i demanar l’assistència tècnica de la Direcció General Administració Local (DGAL). A la imatge adjunta apareixen les tres propostes que compten amb el vistiplau de l’expert en Heràldica i Vexil·lologia de la DGAL, Armand de Fluvià.

Un dels criteris per confeccionar la bandera és que no pot anar l’escut municipal en aquesta però sí que els seus colors han de ser els esmalts que es representen a l’escut.

Per exemple, de Fluvià alertava que si es vol simbolitzar la murtra com un pal aquest hauria de representar-se en posició vertical que es com figura a l’escut. La bandera tampoc pot incorporar el color groc, ja que aquest esmalt no està present al blasonament de l’escut oficial. Els colors que pot contenir la bandera són el blanc, el verd i el blau. L’estudi també especifica que s’ha de tenir en compte que els colors preferents són el blanc i el verd.

Fins el 31 de gener, la ciutadania podrà votar la bandera que més li agradi per Martorelles a través del retallable del butlletí municipal del mes de gener  i entregant-lo a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania més propera. També es pot participar a través del formulari al web municipal.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.