L'alcalde de Martorelles i el gerent

L’alcalde de Martorelles i el president del Consorci, després de formalitzar la reincorporació del municipi vallesà. (Foto: Diputació)

El govern municipal de Martorelles ha aprovat tornar a integrar-se al Consorci del Parc de la Serralada Litoral després que l’anterior govern va separar-se’n al 2012. L’alcalde de Martorelles, Marc Candela, i el president del Consorci, Andreu Bosch, van formalitzar la reincorporació del municipi el passat 28 d’abril amb la signatura del conveni d’adhesió.

Martorelles va incorporar-se per primera vegada al Consorci al 1999. En aquell moment no disposava de sòl inclòs en l’Espai d’Interès Natural (EIN) la Conreria-Sant Mateu-Céllecs, però la voluntat de protegir el sòl no urbanitzable del municipi i l’oportunitat de comptar i participar de la gestió conjunta mitjançant el Consorci, el va conduir a formar-ne part. Des de l’ampliació de l’EIN aprovada el 9 d’abril de 2013 el municipi de Martorelles compta amb 61,79 ha de sòl protegit. Tot i ser el municipi amb menys superfície protegida dels 14 que integren el Parc de la Serralada Litoral, aquest fet i l’acord per formar part novament del Consorci posen de relleu l’aposta de l’actual consistori per la preservació del medi natural.

El Consorci del Parc de la Serralada Litoral està integrat per la Diputació, Generalitat, els consells comarcals del Maresme i del Vallès Oriental, i els ajuntaments d’Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Martorelles, Montornès del Vallès, Premià de Dalt, la Roca del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.