El Celler de Carrencà va ser divendres 30 de gener l’escenari de la signatura oficial del conveni per establir la prestació del servei de Policia Local al terme municipal de Martorelles pels efectes del cos de la Policia Local de Montmeló.

A l’acte han assistit l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil; l’alcalde de Martorelles, Romuald Velasco; i el conseller d’Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler.

policia martorelles i montmelóL’acte l’ha obert l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, assegurant que es tracta d’un bon acord per ambdues parts: “Martorelles incrementa el nombre d’efectius de seguretat al municipi i Montmeló optimitza un servei que ja estava ben dotat i no perd capacitat de seguretat al seu municipi”. A més a més, Guil avançava que “no només col·laborem amb la policia sinó també amb altres serveis que tenim sobre la taula i que properament treballarem com pot ser la formació ocupacional”.

Per la seva part, l’alcalde de Martorelles, Romuald Velasco, ha iniciat el seu parlament reblant que era un dia important perquè “es dóna solució a la problemàtica d’incivisme ja que el cos de vigilants no podia cobrir les 24 hores del dia els 365 dies de l’any”.

Velasco ha explicat  que a partir d’ara el municipi estarà cobert durant les 24 hores del dia per torns de dos efectius i que tampoc es trobaran amb una seu de la vigilància buida en alguns moments del dia tal i com passava fins ara. L’alcalde martorellesenc cloïa el seu parlament admetent que “és un risc polític tot i que Martorelles està pagant el que realment li costaria un cos de policia propi”, i encoratjant a que es renovin els sis mesos acordats “ja que no podíem hipotecar el futur del nou govern elegit a les urnes a les eleccions municipals del maig”.

Per últim , el conseller d’Interior, Ramon Espadaler ha destacat que “aquest és un acord on guanyen les dues parts i que posa per davant l’interès general amb un increment de la percepció de seguretat”.

A més a més, Espadaler ha posat en valor que hagin fet la durada de sis mesos i no voler hipotecar el futur govern: “Respon a un exercici de pulcritud democràtica compartida molt lloable. És un acord pioner a Catalunya i, per tant, seran observats i consultats per altres ajuntaments que estan treballant en el mateix”.

Així mateix, a Catalunya hi ha cinc municipis que ja es beneficien d’aquest tipus d’acord de col·laboració des de l’any 2012, són: Santa Maria de Palautordera i Sant Esteve de Palautordera i Sant Fruitós del Bages, Sallent i Santpedor. Tots, amb un acord entre cossos de policia. El de Martorelles és el primer entre un cos de policia i un de vigilància.

A l’acte també hi han assistit el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea, i la directora general d’Administració i Seguretat de la Generalitat, Maite Casado, entre d’altres autoritats.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.