La convergent Meritxell Budó va ser proclamada alcaldessa de la Garriga al Ple de constitució del consistori, que es va celebrar dissabte 13 de juny a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música.

Amb 11 vots a favor, 5 abstencions i un vot per a ICV, Budó va prendre possessió del càrrec d’alcaldessa per a la legislatura 2015-2019. També van jurar el càrrec els regidors i les regidores de les 7 forces polítiques que conformaran l’Ajuntament de la Garriga: CiU (7), Acord-ERC (4), CUP (2), C’s (1), PSC (1), SI (1) i ICV (1).

APOSTA PEL DIÀLEG

En el seu parlament, Budó va afirmar la seva voluntat d’apostar pel diàleg, el consens i el treball, així com de ser costat de les persones i les famílies més afectades per la crisi. L’alcaldessa va demanar “esperit constructiu” i compromís a la resta de regidors i regidores, i va assegurar que el seu govern seguiria treballant per la llibertat de Catalunya des de l’Ajuntament.

El nou consistori. (Fotos: Ajuntament)

El nou consistori. (Fotos: Ajuntament)

Durant la ronda d’intervencions dels diversos grups, Neus Marrodan, d’Acord-ERC, va parlar a favor de la justícia social i va celebrar l’independentisme creixent al municipi. Des de la CUP, Clara Dachs va recordar que la seva formació treballarà per posar l’Ajuntament al servei del poble i per combatre “el capitalisme i el patriarcat salvatges que imperen a la nostra societat”. El regidor Ángel Guillén, de C’s, va demanar a la resta de forces que respectessin la constitució espanyola i va assegurar que vetllarien per la unió de la ciutadania. Tant Àlex Valiente, del PSC, com Pep Oliveras, de SI, van avançar que farien una oposició constructiva i van demanar diàleg a l’equip de govern. Al seu torn, Israel Molinero, d’ICV, va lamentar que no s’hagués pogut arribar a un gran pacte d’esquerres per governar el municipi i va desitjar molts encerts a l’equip de govern.

PACTE DE GOVERN ENTRE CiU I ACORD

Imatge de la signatura del pacte.

Imatge de la signatura del pacte.

Durant el Ple, CiU i Acord van avançar que tornarien a repetir el seu pacte de govern, segons el qual Neus Marrodan ocuparà la primera tinença d’alcaldia de l’Ajuntament.

En un acte a la sala de Plens, Meritxell Budó i Neus Marrodán van explicar dilluns quines són les prioritats del nou equip de govern, que busca l’estabilitat i la continuïtat d’entesa d’aquests darrers quatre anys.

El nou govern seguirà buscant l’entesa amb la resta de formacions sobretot en temes claus durant aquest legislatura com la revisió del Pla General, que inclourà la protecció del patrimoni o Can Luna.

Pel que fa a les finances municipals seguiran amb la mateixa línia d’austeritat i rigor com fins ara, així com en el manteniment de la congelació dels impostos.

Tant Budó com Marrodán han volgut remarcar la seva aposta per la transparència i el sobiranisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.