El bosc de Ca la Tona va acollir aquest dissabte, 11 d’abril, la tradicional Matança de l’Hogar Extremeño, una trobada gastronòmica i cultural per recordar les arrels i les tradicions de bona part dels veïns i veïnes de Canovelles.

Tertúlia abans del gran àpat.

Tertúlia abans del gran àpat.

L’entitat va encendre el foc a primera hora del matí i ja no el va apagar fins ben entrada la tarda. Recollint l’essència del que, fa molts anys, significava pels extremenys aquesta celebració, la trobada va servir per gaudir d’un dia de retrobament amb la cultura tradicional extremenya. Amb els seus plats, les seves cançons, els seus balls i la seva gent.

Balls típics extremenys.

Balls típics extremenys.

A la vora del foc i amb un dia esplèdid, els assistents van esmorzar migas extremenyes, van degustar unes tapes de carn a la brasa i, per dinar, van gaudir d’una bona paella d’arròs campestre. Els petits, com sempre, van passar el matí fent tallers de manualitats amb fang i jugant a l’aire lliure -aquest any, a més, van gaudir del recent inaugurat parc del bocs de Ca la Tona- i els més grans, van ballar durant tot el dia danses típiques extremenyes. Després de l’àpat, va arribar la tertúlia, els cafés i el berenar popular.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.