Més de 5.200 estudiants han participat en el programa “Viu el Besòs”

Durant el curs escolar 2014-15, 5.209 alumnes de 80 escoles i centres formatius han pres part del programa d’educació ambient al Viu el Besòs, que organitza el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs. Una xifra que ha superat en més de 200 alumnes la participació del curs passat, quan se’n van comptabilitzar 4.905.

Informe_3T_14_15

Quadre d’activitats. (Per ampliar la imatge cliqueu a sobre)

De les nou activitats incloses en aquest programa, un any més el taller impartit a l’aula ‘Vida d’un riu’ (amb 1.454 participants) ha estat el més demandat, amb el 28% dels alumnes. La resta d’activitats segons nombre de participants han estat ‘Bèsties i bestioles’ (amb 700), ‘Coneguem la depuradora’ (amb 655), ‘El riu a l’escola’(amb 615), ‘El joc de l’Aiguòmetre’ (amb 575), ‘De la depuradora al riu’ (amb 525), ‘Rius de conte’ (amb 450), ‘Com tenir cura dels rius’ (amb 145) i ‘L’estat ecològic dels rius’ (amb 90).

Activitat Viu el Besòs 2

Els alumnes pertanyen a 23 municipis. (Fotos: Consorci)

Enguany, els centres educatius han procedit de 23 municipis de la conca del Besòs: Badalona, Barcelona, Caldes de Montbui, Canovelles, Castellar del Vallès, Centelles, Cerdanyola del Vallès, Figaró-Montmany, Granollers, La Garriga, La Llagosta, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Martorelles, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Adrià del Besòs, Sant Feliu de Codines, Santa Coloma de Gramenet i Santa Perpètua de Mogoda.

Per al president del Consorci, Sergi Mingote, cada any milers de nens i joves coneixen una mica més com funciona, i què i qui forma part del seu entorn fluvial gràcies al nostre programa educatiu, i aquesta és la millor eina perquè estimin els rius i aprenguin a respectar-los”.

El programa s’adreça principalment a estudiants de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO) i a estudiants de Batxillerat i Cicles formatius, així com a altres centres educatius específics.

Les escoles interessades poden obtenir més informació de cadascuna d’aquestes activitats dins l’apartat Educació i promoció dins el web www.besos.cat. Les inscripcions ja es poden formalitzar al telèfon 93 842 93 61 o a l’adreça electrònica apren@apren.cat d’Aprèn Serveis Mediambientals, empresa encarregada d’impartir el programa educatiu.

Viu el Besòs va néixer el curs 1995-1996. Des d’aleshores, han passat per aquest projecte uns 92.000 alumnes de diferents municipis de la conca del Besòs.

One Response to Més de 5.200 estudiants han participat en el programa “Viu el Besòs”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *