Més de 500 alumnes de Mollet es consciencien dels riscos de la carretera

Més de 500 estudiants de 4t d’ESO de Mollet del Vallès han assistit a les dues activitats educatives anomenades “Canvi de marxa” que s’han realitzat al Teatre de Can Gomà. La iniciativa pretén conscienciar i sensibilitzar als joves sobre les causes i les conseqüències dels accidents de trànsit.

“Canvi de marxa” és una activitat impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i del Grup de Mobilitat Segura de la Policia Municipal de Mollet del Vallès.

Partint d’una representació fictícia acompanyada de testimonis reals, l’objectiu d’aquesta activitat educativa és conscienciar als joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i les conseqüències dels accidents de trànsit així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquesta franja d’edat.

Segons el regidor de Joventut Raúl Broto “Iniciatives com aquesta són del tot necessàries per començar a educar als més joves i, d’alguna manera, amb aquesta activitat, el que fem des de l’Ajuntament i des de la Policia Municipal, és complementar totes les activitats d’educació viària que fem al llarg de l’any amb les escoles de la ciutat”.

Així mateix, el president de la Fundació Mutual de Conductors, Joan Badenes, afirma que “el perill a la carretera és mínim si es compleixen les normes, i encara que un sigui jove i surti sovint de festa, hi ha una regla innegociable, si es beu no es condueix”.

A l’activitat hi ha assistit 500 estudiants de 4t d’ESO de l’AE Anselm Clavé, el Centre d’Estudis Mollet, l’IES Gallecs, l’IES Mollet, l’IES Aiguaviva, el col·legi Lestonac i l’Escola Sant Gervasi. Consisteix en la representació d’una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit. Durant el relat, s’intercalen vídeos informatius i la presència de testimonis reals dels cossos d’emergència, de víctimes i familiars.

LA CARRETERA BONA

Com a novetat i complementant el “Canvi de marxa”, enguany també es farà un altra activitat a la Biblioteca de Can Mulà anomenada “La carretera Bona”, en aquest cas dirigida als més menuts.

Es tracta d’un conte/taller iniciativa de la Fundació Mutual de Conductors i el Programa de Mobilitat Segura de la Policia Municipal de Mollet del Vallès que  pretén fer reflexionar als infants sobre els riscos que hi ha en el trànsit i en les situacions quotidianes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *