Els responsables d’Escena GrAn van presentar divendres 17 de juny en roda de premsa la propera Temporada 2016/2017 que, de setembre de 2016 a gener de 2017, oferirà més d’una seixantena de propostes variades i de qualitat per a tots els públics.

Imatge de la presentació. (Foto: Ajuntament)

Imatge de la presentació. (Foto: Ajuntament)

Escena grAn és, una vegada més, el resultat del treball conjunt entre el Teatre Auditori de Granollers, el Teatre de Ponent, Roca Umbert Fàbrica de les Arts, el Centre Cultural de Granollers i la Roda d’Espectacles Infantils. A la presentació han assistit l’alcalde, Josep Mayoral; la regidora de Cultura, Mireia López; la regidora de Processos Estratègics, Alba Barnusell; el director del Teatre Auditori de Granollers, Carles Ribell; el director del Teatre de Ponent, Frederic Roda; el responsable de l’Associació Cultural, Martí Pujadas, i el director de VOTV, Albert Jordana.

La regidora de Cultura ha obert la presentació fent balanç de la temporada passada: “L’any 2015 Escena grAn va sumar 421 funcions, 183 espectacles i més de 160 companyies diferents. Unes xifres que representen un increment de pràcticament el 40% d’espectacles i funcions respecte al 2014”, ha explicat. L’any 2015, a més, el 43% dels espectadors van ser públic general, mentre que el públic familiar va representar el 21% del total i l’escolar, el 36%. Segons ha dit la regidora, “Escena grAn situa Granollers com una de les ciutats amb més activitat cultural i escènica del país, gràcies a la important oferta de butaques i equipaments de que gaudeix, el dinamisme creatiu dels seus ciutadans i uns resultats de consum cultural molt positius”. Una oferta que no només dóna resposta a una demanda de ciutat sinó que acumula el 60% d’espectadors provinents d’altres municipis de la comarca.

EL TEATRE AUDITORI

Carles Ribell ha volgut destacar, per la seva part, que durant el 2017 el Teatre Auditori celebrarà el 15è aniversari, amb iniciatives i propostes variades que tindran com a protagonista a l’espectador. “Volem també recordar alguns dels artistes que han passat pel Teatre al llarg d’aquests 15 anys i fer que la població participi molt activament en aquesta gran celebració”, ha dit Ribell.

El Teatre Auditori presenta, a més, una temporada amb grans caps de cartell com Sara Baras, que ja va estar present en el primer any d’inauguració del Teatre Auditori; els Manel, que també tornen també per presentar Jo competeixo; els Sopa de Cabra amb el disc Cercles o l’actor Joan Pera, que visita novament Granollers per interpretar l’Avar del clàssic de Molière. Ribell també ha recordat que no només el Teatre està d’aniversari sinó que “l’Orquestra de Cambra de Granollers fa també 25 anys d’història”.

El director del Teatre ha recordat els tres actes públics que acompanyaran l’inici de temporada: el 8 de juliol, coincidint amb la retransmissió de l’opera La Boheme del Liceu al parc Torras Villà, es farà la presentació de la temporada de música clàssica d’Escena grAn; el 10 de setembre, es presentarà la programació familiar dels Patinautes i el 17 de setembre tindrà lloc la gran Gala de presentació de la nova temporada al Teatre Auditori de Granollers.

EL TEATRE DE PONENT

Per la seva banda, Frederic Roda ha destacat de la propera programació del Teatre de Ponent, produccions locals o pròpies com De Beyoncé a la mongeta del ganxet i Tres sombreros de copa; espectacles amb veu de dona com Diari d’una miliciana i Inspira’m i espectacles de dansa i teatre com els del Circuito de La Red de Teatros Alternativos de España. Roda també ha destacat que Escena grAn, a banda d’oferir el llistat d’espectacles per equipaments, recomana als espectadors una sèrie d’itineraris, que faran viatjar al públic pels diferents equipaments, segons els seus gustos. “Tenim l’itinerari de Clàssica, l’itinerari de teatre Ens visiten, l’itinerari de teatre Imprescindibles, l’itinerari Explora i l’itinerari Tastaolletes”.

L’ASSOCIACIÓ CULTURAL

Martí Pujadas ha explicat als assistents la programació familiar que l’Associació Cultural impulsa a través de la Roda d’Espectacles Infantils, amb 30 anys d’història. “Els nens i nenes estaran novament acompanyats pels Patinautes, que els guiaran pels diferents espectacles, adreçats a diferents franges d’edat”. Hi haurà, per tant, espectacles familiars diversos i per a tots els gustos. “Estem molt satisfets de l’oferta familiar que oferim. Pràcticament estem omplint tots els espectacles que programem”, ha dit Pujadas. “Intentarem, a més, que sempre hi hagi un espectacle familiar a la setmana a Granollers”, ha assegurat en Martí, impulsor d’activitats d’èxit com el Cantània, que enguany va reunir 4.000 alumnes i més de 90 escoles.

ROCA UMBERT

La programació de Roca Umbert ha estat presentada per la regidora Barnusell, que ha recordat que estem en una nova etapa de la sala de concerts de la Nau B1, que va començar al gener i que tindrà continuïtat al llarg dels mesos. “Roca Umbert no podia faltar en una oferta com la d’Escena grAn, amb una programació variada que s’anirà completant al llarg dels propers mesos i que arriba encapçalada per Bramhs, Ivette Nadal i Quimi Portet”. Roca Umbert és també una fàbrica de creació i, és per això, que seguirà impulsant projectes de la mà d’Arsènic i el concurs de Microteatre o el Col∙lectiu dels Silencis amb Ca l’Isaura.

Josep Mayoral ha tancat la presentació destacant que “el nou llibret que tenim a les mans és l’expressió de la potència de la ciutat”, afegint que “poques ciutats poden proposar més de 60 espectacles de setembre a gener. El llibret és, per tant, l’expressió clara que quan la gent decideix treballar junta, la ciutat millora”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.