Més de 900 persones surten de l’atur al maig

Al mes de maig, l’atur s’ha reduït al Vallès Oriental en 924 desocupats, situant en 30.883 les persones sense feina registrades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquesta xifra representa una disminució d’un 2,91% respecte al mes anterior. Això no obstant, segons el sindicat UGT, la baixada no pot amagar la situació real, ja que tres de cada quatre aturats “cobra 426 euros o bé no cobra res”.

A Catalunya al mes de maig l’atur s’ha reduït en 21.075 persones, situant-se en 531.899 les persones en situació d’atur registrades a les oficines del SOC. Aquesta xifra representa un descens d’un 3,81% respecte al mes anterior i una rebaixa interanual d’un 10,20%, amb 60.405 persones menys en situació de desocupació que ara fa un any.

DEMANDES SINDICALS ALS NOUS GOVERNS LOCALS

La UGT planteja diverses demandes als nous governs sorgits de les eleccions municipals, demanant que es comprometin amb les següents polítiques:

  1. La coordinació de les polítiques de formació  i de promoció econòmica en l’àmbit comarcal.
  2. La planificació de la formació, tenint en compte els sectors econòmics més importants de la comarca.
  3. Reforçar del Servei d’Ocupació de Catalunya, amb més professionals i més recursos, destinats a millorar l’ocupació de les persones en situació d’atur. Pel que fa al Vallès, coordinar els diferents serveis dels ajuntaments i impulsar un servei en l’àmbit comarcal.
  4. Pla estratègic comarcal. Des de la UGT es considera necessari realitzar un pla estratègic a nivell comarcal abans de prendre decisions que afectin el conjunt del territori. Entenen que no s’ha de confondre la planificació estratègica amb la suma de les actuacions estratègiques de cadascun dels membres dels pactes cosa que s’ha fet massa sovint.
  5. Impuls de polítiques industrials en l’àmbit comarcal i la realització d’un gran acord com s’ha fet a d’altres comarques que impulsi la reindustrialització a la comarca.
  6. Compromís de tots els partits polítics en l’àmbit comarcal de la derogació de la reforma laboral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *