Un miler de persones visiten el poblat neolític de Canovelles

Més de mil persones han visitat el jaciment durant les jornades de portes obertes del cap de setmana. Moltes de les persones visitants han estat gent del poble, però també de tota la comarca i Catalunya, que no s’han volgut perdre l’oportunitat de visitar el jaciment.

Per altra banda, diumenge es van registrar moltes visites d’estudiants d’història i arqueologia de la universitat. Aquesta setmana professors de la Universitat de Barcelona han fet una visita  per conèixer de primera mà el jaciment.

Per altra banda, la Conselleria de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament de Canovelles estan treballant per tal que les restes es conservin dins de la mateixa edificació de l’escola i s’elabori un pla de museització educatiu del poblat i de la resta d’elements que s’han trobat en l’anterior fase d’excavació de Ca l’Estrada 1, així com els elements trobat en la Domus d’Olivet.

LA CONSTRUCCIÓ DE L’ESCOLA

El descobriment del poblat no afecta a la construcció de l’Escola Els Quatre Vents, que es començarà a construir el setembre, i tindrà una duració d’obra d’entre 15 i 18 mesos.

Les obres per a la realització de l’Escola Els Quatre Vents han deixat en descobert el primer poblat neolític conegut a Catalunya, de fa més de 6.000 anys. En concret s’ha trobat un assentament neolític de dues cabanes construïdes en solera de pedra, intactes, úniques a tota Catalunya i de les poques que hi ha a Espanya i Europa.

El poblat era una construcció planificada, del principi del neolític, amb les cabanes, sis focs o forns amb restes de fustes i una zona diferenciada funerària, en la qual s’han trobat dos esquelets, un d’ells amb una cabra i un vas. El fet més rellevant de la descoberta ve donat perquè l’assentament està intacte, amb una conservació extraordinària i amb una singularitat única.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *