Joffre Giner.

Joffre Giner.

A mitjans de març, el nostre grup va presentar una moció per conscienciar la població del nostre municipi sobre els drets dels animals de companyia. Aquest text, estava basat en una declaració animalista pionera aprovada a Trigueros del Valle (Valladolid).

Consideràvem important debatre aquesta qüestió perquè al febrer i al març hi va haver un increment d’enverinaments i violència envers els animals de companyia del nostre poble.

El text, a més d’adherir-se a una declaració que proposava ampliar els drets dels animals que contempla l’actual ordenança de tinença d’animals, instava a fer un canvi important: el compromís de l’Ajuntament de vetllar pels animals que viuen en colònies al nostre municipi.

Dissortadament, aquesta moció ni s’ha aprovat ni s’ha debatut al ple. El govern d’ICV-EUiA va decidir eliminar-la dels continguts del ple. No és la primera vegada que passa això, sinó que s’està convertint en un fet habitual: el govern retira les mocions que li són incòmodes o li generen controvèrsia al·legant raons peregrines.

L’episodi més greu, però, s’ha esdevingut aquest mes. El grup municipal d’ICV-EUiA ha retirat una moció que proposava accelerar el projecte de la residència d’avis-centre de dia, exposant que no es pot debatre al ple perquè ho considera un assumpte exclusiu de la responsabilitat del govern municipal.

Silenciar o vetar mocions a cop d’autoritat mai hauria de ser la manera de tractar les propostes polítiques dels grups de l’oposició.

Joffre Giner, Grup Municipal d’ERC de Montornès

One Response

 1. Josep M.

  Perque no diu el senyor Giner que la residència que proposa aquesta moció és un model on per cada avi la plaça tindrà un cost de 1500€/2000€?

  Qui pot pagar 1500€/2000€ per una plaça a una residència com les que hi ha als voltants de Montornès?

  Montornès esta ple de families que opten per vetllar pels seus avis i aprofitar el salari de la jubilació per poguer fer front a les despeses de menjar, llum, aigua, etc… Li proposem un model de residencia de 1500/2000€???

  Per no dir que la competencia per fer la residencia a Montornès es de la Generalitat. Perque no proposa ERC als pressupost de la Gene una partida per fer la residencia?

  No estic gens d’acord en moltes coses que fa el govern de Montornès, pero encara que jo sigui indepe i votan de ERC no estic gens d’acord amb la politica d’oposició que fa ERC Montornès, fent costat a partits no independentistes de Montornès (PSC, CIUTADANS, PP) nomes pel fet d’atacar al govern municipal, govern que va votar al 9N i que ha manifestat el seu desig de fer una consulta per l’independencia.

  No tot s’hi val Sr. Giner, veure’l votar i utilitzar els mateixos arguments que PP, CIUTADANS i PSC em fa preguntar-me si vaig votar a un partit independentista.

  Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.