L’Ajuntament de Mollet del Vallès, les clíniques veterinàries, les associacions protectores d’animals de la ciutat i els alimentadors voluntaris, han posat les bases per iniciar un programa que té com a propòsit controlar les colònies de gats que viuen al carrer.

Segons l’Ajuntament, després que durant anys s’hagi treballat en la cura i protecció dels animals, l’increment significatiu d’animals que viuen al carrer –ja siguin els abandonats, els que ja han nascut en aquest àmbit, o els que s’han escapat de les seves llars–, ha fet necessari aquest acord de col·laboració entre tots els agents implicats per controlar les colònies de gats.

De fet, segons dades de l’Ajuntament, la gran majoria dels animals que hores d’ara viuen al carrer són gats.

Per la regidora de Salut Pública, Ana María Díaz, “aquest increment que hem detectat feia necessari posar en marxa aquesta campanya que té com a objectiu tenir cura dels gats sense deixar de banda que si no hi ha control augmenta el risc d’afectar la salubritat de l’entorn i de causar molèsties als veïns”.  Segons Díaz, “per aquest motiu hem fet un pas més amb aquest acord de col·laboració entre tots els agents implicats, el que crec que és tot un repte per la nostra ciutat”.

Per abordar aquesta qüestió s’ha optat per respectar les colònies formades sempre que l’espai que ocupen ho permeti, aconseguint un equilibri que no generi conflictes amb els veïns i promogui el respecte als animals. Segons l’Ajuntament, el que es farà és capturar els gats i esterilitzar-los per evitar la reproducció. Un cop recuperats de la intervenció, se’ls alliberarà al mateix indret on van ser capturats.

A partir d’aquí, es tindrà cura de les colònies, gràcies especialment al treball dels voluntaris, i els gats seran alimentats exclusivament amb pinso i aigua, el que evitarà que s’embrutin els carrers amb restes d’aliments orgànics.

El programa estarà coordinat per l’Ajuntament de Mollet i compta amb la intervenció dels centres veterinaris, la Fundació Daina, les associacions protectores Adopta un AmicVallès Natura i Amics dels Peluts, així com la col·laboració dels alimentadors/es voluntaris/es.

Leave a Reply

Your email address will not be published.