Mollet és Fira Gourmet es consolida amb un bon nivell de visitants i vendes

La ciutat de Mollet ha viscut un cap de setmana multitudinari gràcies a la Fira Mollet és Gourmet, la primera de les mostres comercials de Mollet és Fira, que s’ha celebrat a la plaça Major i l’Illa Can Mulà. Aquesta edició ha consolidat aquest model de fira com a paradigma de la qualitat, el dinamisme comercial i l’aposta pels serveis de proximitat.

Mollet és Gourmet, la primera de les tres mostres de Mollet és Fira, s’ha celebrat amb una valoració molt positiva. Novament, Mollet és Gourmet ha combinat la tradició i la innovació que, juntament amb la participació activa i directa dels productors, transformadors, comerciants i restauradors, han ofert una mostra molt representativa de la qualitat alimentària de la ciutat i el territori amb productes de proximitat.

De molts actes celebrats, destaca la passejada solidària familiar de dissabte per Gallecs i l’esmorzar popular a l’espai de la Fira. Tot el que es va recaptar en aquest acte es destinarà al laboratori de recerca del càncer infantil de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

DSCN4855

Imatge d’una de les parades. (Fotos: Ajuntament)

Enguany, a més dels importants tallers de demostració realitzats pels propis participants a la Fira, s’ha comptat amb la presència dels restauradors Benito Iranzo i Ada Parellada que han actuat com a padrins gastronòmics en la inauguració del projecte “Km0 – Mercats i Botigues“. És una activitat que s’inclou dins del conveni signat entre l’Ajuntament de Mollet i ASAJA, l’Associació Agrària de Joves Agricultors, per dinamitzar els productes de proximitat Km0 en aquesta ciutat. Iranzo i Parellada van cuinar un saborós empedrat amb mongetes del ganxet, producte estrella de la comarca.

Un altra producte estrella va ser el pa de pagès del Forn Prat que, juntament amb els embotits de Brunès Cansaladers van permetre als més petits aprendre a fer-se el seu propi entrepà i la importància de tenir una alimentació saludable.

D’altra banda, a Mollet és Gourmet van estar-hi presents diferents entitats culturals de la ciutat que van donar a conèixer diversos productes com per exemple el salmorejo, l’empanada gallega o els vins aragonesos tots ells exquisits representats de la riquesa de la dieta mediterrània que, juntament, amb la varietat del folklore van amenitzar aquest passat cap de setmana. Finalment, cal destacar la DO Vins d’Alella que ha estat representada pels seus vins blancs, negres i un nou cava, juntament amb el celler Altrabanda que té les seves vinyes a municipis molt propers a Mollet.

PROPERA CITA: MOLLET ÉS MOTOR

El cap de setmana del 13 i 14 de juny, coincidint amb la celebració del GP de Motociclisme al Circuit de Catalunya, Mollet viurà la segona mostra, dedicada als establiments relacionats amb el motor. La fira es farà a la plaça Major i l’avinguda de la Llibertat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *