Mollet facilita la creació de 100 noves empreses

En el que portem d’any (gener a setembre) el servei municipal d’ocupació de Mollet (EMFO) ha contribuït a la creació de 100 noves empreses, una xifra molt positiva ja que durant el 2013 en van ser 32. Del total d’empreses constituïdes, 25 s’han formalitzat a través del nou Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE).

L’Ajuntament de Mollet ha signat un conveni amb la Diputació de Barcelona pel qual esdevé un nou Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE). Amb aquest nou servei, les persones emprenedores podran gestionar telemàticament i d’un sol cop fins a 22 tràmits i, per tant, constituir l’empresa en 48 hores i al mateix lloc on se’ls ha fet tot el seguiment i assessorament del projecte d’empresa.

Tal i com ha explicat el regidor de Formació i Iniciatives Empresarials, Josep Ramon Bertolín, “complementa i amplia tots els serveis que ja es fan a Mollet per ajudar als emprenedors i afavorir la cultura emprenedora, tancant el cercle de l’emprenedoria i la creació d’empreses”.

Aquesta iniciativa és fruit d’un conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el govern espanyol perquè els ens locals de la demarcació puguin esdevenir punts PAE. La incorporació dels PAE en el territori s’emmarca en l’estratègia de la Diputació per millorar la relació empresa-administració i contribuir a facilitar i promoure l’activitat empresarial. “En els darrers temps, cada nou negoci que obre es valora molt més; les empreses són un bé molt preuat a qui cal ajudar i facilitar les coses”, ha declarat el vicepresident primer de la Diputació, Ferran Civil.

La Diputació ha seleccionat 21 centres locals, en funció de la representativitat territorial i la prestació de serveis a persones emprenedores i empreses, els quals ja compten amb un PAE. Des que Mollet compta amb el punt PAE, el passat mes de maig, s’ha convertit en el primer en número d’empreses constituïdes.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, s’ha mostrat orgullós i apuntava que “tot i que la majoria d’empreses són unipersonals, tot contribueix a crear nova ocupació en temps tan difícils”. Monràs també ha explicat que els PAE són un nou exemple de “la bona feina que fa la Diputació amb els municipis per ajudar les persones des de la proximitat i de la qual n’haurien d’aprendre moltes administracions de rang superior”.

ELS PUNTS PAE

Des d’aquests punts es poden donar d’alta les formes jurídiques de Societat Limitada (SL), Societat Limitada Nova Empresa (SLNE) i Autònoms de manera telemàtica i gratuïta. Gairebé el 85% de les activitats empresarials que s’inicien a Catalunya són d’aquest tipus. La tramitació es porta a terme mitjançant la complementació del Document Únic Electrònic (DUE) que inclou tota la informació per crear i tramitar una societat.

Els tràmits que es poden realitzar telemàticament són:

  • Denominació social
  • Atorgament d’escriptura
  • Sol·licitud de CIF
  • Liquidació de l’Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats (ITPAJD)
  • Inscripció Registre Mercantil
  • Sol·licitud de CIF definitiu
  • Alta treballadors TGSS

El sistema de tramitació telemàtica facilita la creació de l’empresa a través d’acords entre els organismes que intervenen en el procés de constitució. La persona emprenedora només haurà de complimentar el DUE i de forma automàtica realitza tots els tràmits necessaris per constituir l’empresa. Això suposa:

  • Estalvi de tràmits. Es poden gestionar d’un sol cop fins a 22 tràmits amb les diferents administracions implicades (segons el tipus d’empresa)
  • Estalvi de temps. A través d’un punt PAE la tramitació per crear una empresa pot fer-se en 48 hores, en canvi presencialment es pot necessitar fins a 40 dies
  • Estalvi de desplaçaments i de nous interlocutors. El propi personal del CLSE que ha atès a la persona emprenedora, assessorant-la en la maduració de la idea de negoci, pot tramitar l’alta d’activitat

Actualment a Barcelona hi ha 264 PAE, dels quals 42 són públics i 222 privats (gestories, organitzacions empresarials, col·legis professionals, etc.). No obstant, més del 75% dels tràmits es realitzen des dels PAE públics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *