Mollet fa campanya contra l’abocament de tòxics a la via pública

L’Ajuntament de Mollet del Vallès iniciarà una campanya per informar als ciutadans i ciutadanes d’aquelles ordenances municipals que prohibeixen l’abocament de productes tòxics o químics a la via publica. Aquest seria el cas d’alguns abocaments de sofre que s’estan fent a façanes privades de la ciutat per evitar que els gossos miccionin.

En aquest sentit, el consistori recorda que el sofre és una substància perillosa que pot afectar la salut quan s’inhala, és ingerit o quan entra en contacte amb la pell a més de tractar-se d’un producte altament inflamable.

Segons l’Ajuntament, no existeix cap evidència científica que abocar sofre a les façanes tingui efectes anti-micció per als gossos.

Per tot plegat, en aquesta campanya informativa es recordarà l’article 122 sobre actes no permesos en la via pública relatiu a l’Ordenança de Convivència Ciutadana diu explícitament que “no es podrà  llançar i abocar a la calçada, voreres, escocells dels arbres i solars tot tipus de productes, siguin en estat sòlid, líquid o gasós, llevat els casos d’autorització municipal expressa i prèvia en llocs determinats”.

La campanya també s’adreçarà als propietaris d’animals de companyia recordant l’article 10 de l’Ordenança que regula la seva tinença on es diu que “queda prohibit deixar les deposicions fecals dels gossos a les vies públiques i, en general, en qualsevol lloc destinat al trànsit de vianants. De manera especial, es prohibeix deixar les deposicions d’aquests animals en els parcs infantils o jardins”.

L’article afegeix que “els propietaris o posseïdors dels animals són responsables de la retirada i eliminació de les deposicions recollint-les amb l’ajut d’una bossa de plàstic o per qualsevol altre mètode adient”.

One Response to Mollet fa campanya contra l’abocament de tòxics a la via pública

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *