Els 1.500 contenidors que hi ha a Mollet del Vallès disposen d’un xip que funciona amb tecnologia NFC, la mateixa que s’utilitza per fer pagaments amb el mòbil, que permet recollir tots tipus d’informació o incidències sobre l’estat dels contenidors, com ara si estan plens, bruts o trencats.

L’aplicació comporta la millora de la gestió de recollida de residus ja que permet una major coordinació i connexió directa entre els treballadors i els tècnics municipals i les empreses que realitzen el servei de recollida de residus a Mollet (Urbaser i Savosa).

El sistema permet recollir tots tipus d’informació o incidències sobre l’estat dels contenidors, com ara si estan plens, bruts o trencats

Així, qualsevol treballador relacionat amb la recollida o amb la neteja viària, connectant el seu telèfon intel·ligent al xip, pot rebre tota la informació d’un contenidor concret i compartir la seva ubicació per si cal dur a terme qualsevol tipus d’actuació.

La cooperativa Xarxa Ambiental ha triat Mollet per començar a implantar aquest innovador sistema com a prova pilot, fer les proves necessàries per millorar-lo i ampliar les seves funcionalitats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.