Parc de Mollet. (Foto: Ajuntament)

Parc de Mollet. (Foto: Ajuntament)

Mollet del Vallès ha estat reconeguda amb la distinció de Vila Florida i s’incorpora a aquest moviment del que ja formen part 84 municipis catalans. Aquest projecte busca posar en valor la protecció dels espais verds, la conscienciació social vers les polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies de proximitat a través de l’atractiu de parcs i jardins.

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que compta amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme. L’objectiu es posar en valor la riquesa natural i paisatgística mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

D’altres aspectes que també es valoren de cada municipi per formar part d’aquesta iniciativa són la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus o la qualitat del mobiliari urbà. De retruc, el reconeixement també serveix per potenciar la promoció turística de les ciutats.

Ja fa anys que la Rambla Pompeu Fabra formava part dels carrers enjardinats de Viles Florides, però el fet que Mollet s’incorpori a nivell de ciutat comporta que a partir d’ara, un cop l’any, un jurat visiti Mollet per valorar la feina feta i, si s’escau, decidir quantes flors es mereix. Ara mateix, el municipi amb més reconeixement és Olot amb 4 flors

Al marge d’aquests 84 municipis, formen part de la iniciativa Viles Florides 200 llars i espais públics d’arreu de Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.