Mollet posa les bases d’un estudi d’empleabilitat pioner a Europa

En el projecte hi han intervingut més de 1.000 alumnes de secundària i de batxillerat de cinc instituts de Mollet del Vallès: Aiguaviva, Gallecs, l’Escola Sant Gervasi, el Centre d’Estudis Mollet i l’Agrupació Escolar Anselm Clavé. També hi ha participat l’Empresa Municipal de Formació Ocupacional (EMFO), a través del programa Joves per l’Ocupació.

Josep Monràs, alcalde de Mollet; Laura Arnau, pedagoga especialitzada en educació;  Alícia Domínguez, regidora d’Educació; i Josep Ramon Bertolín, regidor de Joventut i Formació i Iniciatives Empresarials; han presentat el projecte, que està desenvolupant el Grup de Recerca en Infància i Adolescència en Risc Social a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), liderat per la pedagoga molletana.

Segons ha explicat la coordinadora el projecte, Laura Arnau, aquest estudi competencial mesura les vuit competències bàsiques per a l’empleabilitat que són l’autoorganització, la construcció del projecte professional, la presa de decisions i resolució de problemes, el treball en equip, la comunicació, la perseverança, la flexibilitat, la responsabilitat i la co-responsabilitat. La finalitat de l’estudi, que ara està en la fase d’obtenció de resultats estadístics posterior als tests fets a més de 1.000 alumnes, és intervenir educativament per millorar aquestes competències transversals, importants en el món educatiu i laboral i essencials per a la vida personal i acadèmica.

Laura Arnau ha dit que “l’estudi ha tingut una molt bona acollida entre el personal docent dels centres educatius de Mollet i ha agraït el suport de l’Ajuntament i en especial de l’alcalde Josep Monràs”, perquè aquests estudi permetrà que “els joves de Mollet incrementin les seves possibilitats d’inserció laboral”.

El test es compon de 30 preguntes amb 5 respostes donades, relacionades no tant en els coneixements com en la capacitat d’actuació del jove davant d’una situació donada. En aquest sentit, l’alcalde Josep Monràs ha valorat molt positivament aquest“projecte novedós i innovador que, de ben segur, traspassarà fins a l’àmbit europeu”.

One Response to Mollet posa les bases d’un estudi d’empleabilitat pioner a Europa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *